Cele mai citite
 


Senatorul Marius Nicoară (PNL) cere reacţia rapidă a Guvernului în criza medicamentelor din Cluj
joi, 4 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul PNL Marius Nicoară cere o reacţie imediată a Guvernului la criza medicamentelor, pe care o consideră 'devastatoare pentru bolnavii care depind de ele' sau pentru pensionarii care îşi împart banii între datorii, mâncare şi sumele pe care trebuie să le plătească la farmacie.
'Condamn public faptul că s-a trenat scandalul CAS - farmacişti şi CAS - medici, fără a se găsi soluţii, că managementul defectuos, tolerat de această guvernare incompetentă, a împins lucrurile până aici şi că acum se trece la formulări de genul 'eliberaţi reţete pe proprie răspundere'. Unde este conducerea CAS în toată această criză? Ce fac responsabilii din Ministerul Sănătăţii şi ministrul însuşi în afară de a închide spitale şi a tăia diverse cheltuieli, bani care, însă, nu se regăsesc în altă parte şi nu se observă vreo îmbunătăţire în sistem?', susţine senatorul iberal prin intermediul unui comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES.
Nicoară întreabă în comunicatul citat de ce nu se recurge la rezerva statului, care este atât de accesată atunci când e vorba de acordare de fonduri primarilor PDL sau pentru realizarea de investiţii pe care le consideră total neimportante în comparaţie cu viaţa şi sănătatea omului.
'Evident, medicamentele nu intră în categoria cadouri de campanie, probabil, pe principiul că sunt prea costisitoare, iar beneficiarii acestora prea revoltaţi de mizeria în care trăiesc pentru a mai vota cu PDL', spune Nicoară.
Casa de Asigurări de Sănătate Cluj a anunţat luni epuizarea plafonului pe întreg anul 2011 dar, potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Cluj, Speranţa Iacob, doar 30-40 de farmacii, din cele 250 câte există în Cluj, nu eliberează reţete compensate. AGERPRES/(A, AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Farmacie închisă pentru nereguli în eliberarea medicamentelor compensate O farmacie din Şimleu Silvaniei a fost închisă după ce un control recent al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Gărzii Financiare Sălaj, efectuat la cererea Instituţiei Prefectului, a scos la iveală faptul că unitatea elibera reţete compensate şi gratuite pe tot parcursul unei luni, dar le înainta...
Cluj: Majoritatea farmaciilor eliberează medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite Cele mai multe dintre farmaciile din Cluj-Napoca au eliberat medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite, de la 1 august, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în tratamentul pacienţilor, chiar dacă fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu această destinaţie, s-au epuizat la începutul...
Bolnavii cronic vor putea lua reţete compensate de la medicii de familie chiar dacă nu au programare Bolnavii cronic vor beneficia de reţete compensate în cabinetele medicilor de familie, chiar dacă solicită documentele medicale în afara orelor de programare.
Cluj: În România sunt prea multe Case de Asigurări de Sănătate, susţine preşedintele CFM Cluj Preşedintele Camerei Federative a Medicilor (CFM) Cluj, medicul Victor Eşanu, afirmă că numărul actual de Case de Asigurări de Sănătate (CAS) din România, care se ridică la 42, este mult prea mare raportat la populaţia ţării.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.