Cele mai citite
 


Apa de Javel acţionează asupra virusului A(H5N1) /Le Point /
marţi, 4 august 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Paris, 4 aug/Agerpres/ - Apa de Javel permite eliminarea virusului gripei aviare A(H5N1), ca şi a altor viruşi gripali, printre care şi A(H1N1), atât de îngrijorător în prezent - este concluzia unui test realizat de Institutul Pasteur de la Lille, la cererea Camerei Sindicale Naţionale a Apei Javel, informează cotidianul francez Le Point de marţi.

Organizaţia sindicală profită de actuala situaţie pentru a aminti că produsul de dezinfecţie este cel mai popular în virtutea proprietăţilor sale de igienă preventivă, acesta interesând mai mult ca niciodată publicul larg, ca şi comunitatea ştiinţifică, medicală şi guvernamentală.

Proprietăţile de dezinfecţie ale apei de Javel sunt cunoscute din secolul al XIX-lea. Descoperirile lui Pasteur în domeniul bolilor infecţioase au avut o mare importanţă. În 1988, analiza la microscopul electronic a permis vizualizarea distrugerii în 30 de secunde a bacteriilor, prin spargerea membranelor la contactul cu apa de Javel vândută în comerţ. Cu câţiva ani mai devreme, în 1985, echipa Institutului Pasteur - care a pus în evidenţă virusul SIDA - dovedise eficienţa apei de Javel asupra acestui virus. NASA a ales acest produs la dezinfecţia cabinei misiunii Apollo XI, pentru a evita o eventuală contaminare cu germeni selenari necunoscuţi.

Ultimul studiu priveşte virusul A(H5N1). Testul, realizat în 2008 de Institutul Pasteur, a fost efectuat în laboratorul său de înaltă securitate (nivelul P3). El arată că apa de Javel din comerţ „este activă de la concentraţia de 0,1% de clor (apa de Javel cumpărată în flacon, diluată de 25 de ori), după un timp de acţionare de 15 minute, în condiţii aşa zis de murdărie, faţă de virusul gripei aviare H5N1”, precizează comunicatul. În actualul context de risc de pandemie, apa de Javel este necesară în gospodării şi colectivităţi - printre care instituţiile medicale - la dezinfectarea regulată a tuturor suprafeţelor, pentru a limita răspândirea viruşilor şi bacteriilor, se încheie articolul din cotidianul francez Le Point.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa A: 36 de morţi în Anglia /+ 9/, un recul net al numărului de noi cazuri Londra, 6 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în rândul persoanelor atinse de gripa A(H1N1) a crescut de la 27 la 36 săptămâna trecută, dar cel de noi cazuri de contaminare s-a redus cu peste două treimi, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează joi din Londra AFP.
Peste 1.100 decese de gripă porcină /bilanţ OMS/ Geneva, 5 aug /Agerpres/ - Numărul deceselor în urma contractării virusului A (H1N1) a depăşit bariera de 1.000, ajungând la 1.154, imensa lor majoritate pe continentul american, potrivit celui mai recent bilanţ al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii /OMS/, dat publicităţii miercuri şi preluat de AFP....
Un actor britanic care combătea virusul A (H1N1) prin televiziune s-a îmbolnăvit el însuşi de gripă porcină Londra, 8 aug /Agerpres/ - Actorul britanic David McCusker /30 ani/, interpret într-un spot publicitar în care explica oamenilor cum să evite îmbolnăvirea de gripă porcină, a recunoscut vineri că nu a ştiut să-şi aplice propriile sfaturi şi s-a contaminat el însuşi de virusul A (H1N1), informează AFP...
Ex-premierul irlandez Garrett Fitzgerald şi-a transformat vacanţa în Franţa în concediu medical Lyon /Franţa/, 8 aug /Agerpres/ - 20 de irlandezi, între care şi fostul premier Garrett Fitzgerald, au fost izolaţi sâmbătă, într-un castel din Auvergne, unde îşi petreceau vacanţa în familie, după ce câţiva dintre ei au prezentat simptome de contaminare cu virusul A(H1N1), informează AFP, citând surse...
India confirmă primul deces provocat de gripa porcină New Delhi, 4 aug /Agerpres/ - Ministerul Sănătăţii indian a confirmat marţi primul deces provocat în ţară de virusul gripei porcine, cel al unei eleve de 14 ani, relatează AP.
Primul deces de gripă porcină în Vietnam Hanoi, 4 aug /Agerpres/ - Vietnamul a înregistrat marţi primul deces de gripă porcină, cel al unei tinere de 29 ani din provincia Khanh Hoa /sudul ţării/, au anunţat surse medicale locale, citate de AFP.