Cele mai citite
 


Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă de peste zece ani
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila este disputată de peste zece ani în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze ca imobil cu destinaţie de spital.
Institutul Religios al Bisericii Catolice a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea de Pensionat de Fete 'Sfânta Maria', dar CJ a depus o constestaţie la decizia emisă de Comisia de Specialitate a Retrocedării Bunurilor, care a fost admisă de instanţă.
'Noi am depus contestaţie la Curtea de Apel Galaţi şi ne-a fost admisă. O să vedem dacă vor face recurs. Deocamdată, imobilul îşi păstrează destinaţia de spital', a declarat secretarul general al CJ Brăila, Nicu Filoti.
Sora Angela, membră a Congregaţiei Jezus filiala Brăila, declara anul trecut, pentru AGERPRES, că primele demersuri pentru revendicarea imobilului au fost făcute încă din 1990, iar prima notificare oficială către Primăria Brăila s-a făcut în anul 2001.
'Cazul nostru este analizat de către Comisia de Specialitate Retrocedări a Bunurilor Institutului Religios - Biserica Romano- Catolică. Superiorii de la centru mi-au spus foarte clar că nu se doreşte ca imobilul să fie luat abuziv, vrem ca toate lucrurile să decurgă şi să se rezolve pe cale paşnică', a spus sora Angela.
Clădirea disputată de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean Brăila este una de patrimoniu, construită în 1897 şi este situată în Centrul Istoric al oraşului. AGERPRES/(A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă Brăila, 3 mar /Agerpres/ - Clădirea în care funcţionează Spital TBC din Brăila este una de patrimoniu, situată în Centrul Istoric al oraşului şi construită în 1897, care este disputată în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze...
Brăila: Schimb de imobile, pentru a păstra clădirea în care funcţionează Spitalul TBC Consiliul Judeţean Brăila va oferi la schimb Institutului Religios al Bisericii Catolice, proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC şi care a fost revendicată în instanţă, mai multe variante de imobile, pentru a păstra actualul imobil în care îşi desfăşoară activitatea instituţia spitalicească...
Brăila: Spitalul TBC trebuie să se mute în cel mult cinci ani într-o altă clădire Spitalul TBC din Brăila trebuie să se mute în cel mult cinci ani într-o altă clădire, deoarece proprietarul clădirii în care funcţionează unitatea, respectiv Institutul Religios al Bisericii Catolice, care a revendicat şi câştigat în instanţă imobilul, nu fost de acord cu schimbul de imobile propus de...
Brăila: Spitalul TBC funcţionează într-o clădire revendicată de Biserica Catolică Spitalul de Pneumoftiziologie din Brăila funcţionează într-o clădire de patrimoniu, aflată în Centrul Istoric al oraşului, construită în 1897, care este revendicată de Institutul Religios al Bisericii Catolice.
Brăila: Proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC nu a fost de acord cu schimbul de imobile propus de CJ Proprietarul clădirii în care funcţionează Spitalul TBC din Brăila, Institutul Religios al Bisericii Catolice, care a revendicat şi câştigat în instanţă imobilul, nu fost de acord cu schimbul propus de Consiliul Judeţean, care a oferit o altă clădire.
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.