Cele mai citite
 


Cluj: Majoritatea farmaciilor eliberează medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cele mai multe dintre farmaciile din Cluj-Napoca au eliberat medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite, de la 1 august, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în tratamentul pacienţilor, chiar dacă fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu această destinaţie, s-au epuizat la începutul lunii.
"Nu putem lăsa bolnavii fără medicamentele de care au nevoie pentru menţinerea stării lor de sănătate. Ştim, din experienţa anilor anteriori, că, după rectificarea bugetară, fondul pentru medicamentele pe bază de reţete compensate şi gratuite se reîntregeşte. Am înţeles situaţia bolnavilor şi i-am ajutat", a declarat, joi, pentru AGERPRES, personalul de specialitate din unităţile unui lanţ farmaceutic.
Alte farmacii au ezitat, luni, 1 august, mai puţin de o oră, să elibereze medicamentele solicitate pe bază de reţetă, dar au decis apoi să le ofere tuturor solicitanţilor.
Senatorul PNL Marius Nicoară a cerut, miercuri, Executivului, o reacţie neîntârziată, după ce Casa de Asigurări de Sănătate Cluj a anunţat epuizarea plafonului pentru reţetele compensate şi gratuite. Potrivit preşedintelui Colegiului Farmaciştilor Cluj, Speranţa Iacob, doar 30-40 de farmacii, din cele 250 existente în Cluj-Napoca nu au eliberat medicamentele prescrise de medici pe astfel de reţete. AGERPRES/(A, AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Tinerii liberali clujeni acuză Guvernul Boc pentru situaţia din domeniul sănătăţii Organizaţia de tineret a PNL Cluj-Napoca (TNL) acuză Guvernul Boc şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Cluj de faptul că încearcă blocarea eliberării medicamentelor compensate.
Medicii de familie din Dolj nu mai pot elibera retete gratuite sau compensate Medicii de familie din judeţul Dolj nu mai pot elibera, de luni, reţete gratuite sau compensate, după ce Casa de Asigurări de Sănătate /CAS/ Dolj a refuzat să semneze clauzele suplimentare la contractele-cadru pe 2010, iar vechile contracte au expirat la 30 aprilie 2010, transmite corespondentul AGERPRES...
Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu Casele de Asigurări de Sănătate (grupaj) Puţini medici din ţară au semnat actele adiţionale la contractul-cadru cu casele judeţene de asigurări de sănătate, fiind nemulţumiţi de valoarea serviciilor ce pot fi decontate prin sistemul public de asigurări. Ei consideră că noul contract cadru încalcă foarte mult drepturile pacienţilor iar medicii...
Gorj: Farmaciile din judeţ nu mai eliberează reţete gratuite şi compensate Cele peste 80 de farmacii din judeţul Gorj nu mai eliberează, începând de luni, reţete gratuite şi compensate după ce bugetul alocat pentru întreg anul 2011 a fost epuizat.