Cele mai citite
 


Cseke Attila: Am atras atenţia încă din decembrie asupra necesităţii unei rectificări pozitive
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, a spus joi că încă din decembrie anul trecut a atras atenţia că va trebui realizată o rectificare bugetară pozitivă.
Cseke a subliniat în repetate rânduri că nu se poate ca Ministerul de Finanţe să decidă întotdeauna asupra bugetului sănătăţii, iar măsurile din sănătate să fie impuse de finanţe.
Cseke Attila a făcut referire la faptul că în ultimii 20 de ani România a avut cel mai mic procent din PIB alocat sănătăţii indiferent de guvern sau ministru.
Acesta s-a referit şi la paşii făcuţi în reforma de sănătate.
"De la începutul acestui mandat au fost făcuţi anumiţi paşi în reformă. Este vorba de reforma sistemului spitalicesc care a fost una radicală, dar din punctul meu de vedere necesară, descentralizarea a 370 de spitale anul trecut, reglementarea concediilor medicale, reglementare care a dus la o limitare a fenomenului abuziv de apelare la această formă, deblocarea unui număr de posturi în cursul anului trecut. De asemenea, o măsură importantă faţă de perioadele anterioare a fost negocierea de către România a bugetului european. De data aceasta, guvernul merge cu un mandat de finanţare pentru infrastructura din sănătate", a spus Cseke Attila.
El a mai accentuat că măsurile de reformă vor continua şi trebuie să continue. Este vorba de elaborarea pachetului minimal de servicii care va fi elaborat de specialişti ai Băncii Mondiale până la sfârşitul anului, informatizarea sistemului, introducerea cardului naţional şi claw back-ul.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru.
El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
Ialomiţianu (MFP): Ministrul Sănătăţii ar fi trebuit să aştepte şi a doua rectificare bugetară Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, ar fi trebuit să aştepte şi a doua rectificare bugetară pentru că problemele se rezolvau la Sănătate, a declarat joi, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, la un post privat de televiziune.
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...