Cele mai citite
 


Cseke Attila: Demisia mea nu este o chestiune politică
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR va trebui să rămână la guvernare, a declarat joi ministrul demisionar al Sănătăţii, Cseke Attila, care a precizat că decizia sa de a pleca de la conducerea MS nu este o problemă politică, ci mai degrabă una personală ce porneşte de la faptul că un ministru nu este luat în seamă atunci când este discutată gestionarea domeniului său.
El a spus că a reproşat în şedinţa de Guvern de miercuri faptul că solicitarea sa privind o întâlnire la Ministerul Finanţelor pe problema rectificării bugetare nu a fost luată în seamă, deşi s-au făcut mai multe demersuri.
Potrivit lui Cseke Attila, care a fost al nouăsprezecelea ministru al Sănătăţii din 1990, o asemenea atitudine nu poate fi tolerată, iar cel care gestionează un anumit domeniu, indiferent cine este, trebuie întrebat, consultat atunci când se iau decizii.
El a adăugat că banii primiţi de Ministerul Sănătăţii se transferă la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar suma de 341 milioane lei alocată va rezolva, probabil, funcţionarea până în octombrie.
"Problema este de atitudine faţă de sistemul sanitar şi anume de multe ori am simţit pe propria piele când s-a spus că acest sistem consumă şi nu produce nimic şi nici nu trebuie consultat atunci când se iau anumite decizii", a spus ministrul demisionar.
Cseke Attila a afirmat că reforma trebuie continuată în Sănătate şi mai este mult de lucru, dar trebuie să existe şi susţinere financiară.
El a spus că aşteaptă să se facă o nominalizare pentru portofoliul Sănătăţii, adăugând că îşi doreşte ca soluţia să fie găsită cât mai repede.
"Nu m-aş supăra ca la Ministerul Sănătăţii să vină un ministru al Finanţelor ca să vadă cum se folosesc banii", a declarat Cseke Attila. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...
Preşedintele UDMR Sălaj: Şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii; îl susţinem pe candidatul UDMR Bihor Organizaţiile UDMR din ţară au, până în prezent, şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, candidatul organizaţiei din Bihor a Uniunii, medicul Ritli Ladislau, fiind susţinut şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
Victor Ponta: Soluţia obţinută cu forţa de UDMR este mult mai bună decât cea de dinainte Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, consideră că soluţia "obţinută cu forţa" de UDMR, în urma consultărilor cu Partidul Democrat Liberal (PDL), potrivit căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, este mai bună decât cea de...