Cele mai citite
 


D. Voiculescu: Demisia lui Cseke, un episod irelevant din serialul intimidărilor reciproce dintre UDMR şi PDL
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele Senatului, Dan Voiculescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că, din punctul său de vedere, demisia ministrului Sănătăţii, reprezintă "un episod irelevant din serialul intimidărilor reciproce dintre UDMR şi PDL".
"Sincer, cred că această demisie este un episod irelevant din serialul intimidărilor reciproce dintre UDMR şi PDL, în care UDMR se preface că pleacă, PDL se preface că vrea să nu-i piardă, iar Coaliţia, în ansamblul său, se preface că e interesată de binele general. Totul este butaforie", a afirmat Voiculescu.
În opinia sa, singura miză a celor aflaţi în coaliţia de guvernare o reprezintă "puterea".
"Se agaţă disperaţi de avantajele guvernării şi nu înţeleg că diversiunile lor au devenit transparente. Eu cred că pe români nu-i mai interesează deloc valurile din acvariul puterii. Din punctul meu de vedere, ştirea zilei de astăzi este constituirea Comitetului cetăţenesc pentru revizuirea Constituţiei. Acesta este evenimentul care poate marca semnificativ prezentul şi viitorul românilor, nu demisia domnului Cseke", a mai spus Dan Voiculescu.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.
'Nu am avut nicio dezbatere, nu am fost consultat', a afirmat reprezentantul UDMR, care a calificat drept 'extrem de grav' acest fapt. 
Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că la sectorul Sănătăţii bugetul a fost suplimentat cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei.AGERPRES / (AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Daniel Constantin (PC): Cseke Attila nu a acceptat să fie părtaş la îngroparea sistemului de sănătate Ministrul Cseke Attila trebuie felicitat pentru că nu a acceptat să fie părtaş la îngroparea sistemului de sănătate, a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele PC, Daniel Constantin.
Premierul Boc a acceptat propunerea UDMR pentru Ministerul Sănătăţii Prim-ministrul Emil Boc a acceptat, miercuri, propunerea UDMR de nominalizare a medicului Ladislau Ritli în funcţia de ministru al Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES ministrul Mediului, Laszlo Borbely.
Emil Boc: Sperăm ca până la 19 august să găsim un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii care să continue reforma în sănătate Liderii Coaliţiei de guvernământ au discutat în cadrul şedinţei de luni problema găsirii unui nou ministru la portofoliul sănătăţii, a declarat premierul Emil Boc, precizând că până pe 19 august, când expiră interimatul la Ministerul Sănătăţii al lui Cseke Attila, să fie găsit un înlocuitor pentru acesta...