Cele mai citite
 


Deputatul Movilă vrea modificarea Legii privind continuitatea asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul PDL Petru Movilă a declarat, joi, presei, că va propune un proiect de modificare a Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.
Petru Movilă susţine că finanţarea asigurării continuităţii serviciilor în asistenţa medicală primară se face de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Sănătăţii, prin transferuri către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene, în baza contractelor încheiate cu acestea, în condiţiile stabilite prin Normelor metodologice cu privire la asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă naţionale de sănătate.
'Cu alte cuvinte, dacă aceste centre de permanenţă vor fi susţinute financiar direct de Ministerul Sănătăţii, la fel ca şi Unităţile de Primire Urgenţe, în urma încheierii unor contracte, vor putea funcţiona normal. Încerc să evit o situaţie cum a fost aceea a centrelor SMURD care s-au desfiinţat pentru că autorităţile locale nu au găsit resurse financiare ca să poată funcţiona în continuare', a declarat deputatul Petru Movilă.
Proiectul de modificare, susţine parlamentarul ieşean, mai precizează că plata medicilor care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul centrelor de permanenţă să se facă în baza unui contract distinct încheiat între medic şi Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică, în condiţiile prevăzute de normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
'Legea 263/2004 precizează că în cazul medicilor, contractul să se încheie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Proiectul modifică acest lucru şi propune ca toate contractele medicilor să fie încheiate cu Direcţia Judeţeană de Sănătate, reprezentantul ministerului Sănătăţii în teritoriu, deoarece centrele de permanenţă se stabilesc şi se înfiinţează de către Direcţiile de Sănătate Publică judeţene. Această propunere de modificare legislativă are rolul de a evita eventualelele disfuncţionalităţi în finanţarea acestor activităţi, direcţiile de sănătate publică având atât atribuţii de implementare şi monitorizare a activităţilor medicale desfăşurate în centrele de permanaţă, cât şi capacitatea de a controla respectarea acestor reglementări legale', a explicat deputatul Movilă. AGERPRES/(A, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Eugen Nicolăescu: Unităţile din sistemul sanitar şi farmaciile sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală Unităţile din sistemul public de sănătate şi farmaciile cu circuit deschis sunt pregătite pentru a asigura asistenţa medicală populaţiei în perioada 24 decembrie 2013 - 5 ianuarie 2014, a declarat joi ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, într-o conferinţă de presă.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Petru Movilă (PDL): Monopolizarea sistemului de asigurări de sănătate ar duce la dispariţia furnizorilor de servicii medicale Deputatul PDL Petru Movilă nu crede că sistemul de Sănătate se va eficientiza dacă spitalele private nu vor mai fi în contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Medicii de familie vor asigura continuitatea asistenţei medicale primare în centrele de permanenţă, în afara programului de lucru Ministerul Sănătăţii (MS) a postat pe pagina de web www.ms.ro, la secţiunea Transparenţă Decizională, spre dezbatere publică, un proiect de Ordonanţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...