Cele mai citite
 


Diagnosticarea cancerului de prostată va deveni mult mai eficientă cu ajutorul unui test de urină
vineri, 5 august 2011   ::   5 Comentarii :: :: Stiri, Oncologie
 

Procesul de diagnosticare al cancerului de prostată ar putea deveni mult mai eficient cu ajutorul unui simplu test de urină, conform unui nou studiu, transmite publicaţia Los Angeles Times.

În prezent, diagnosticarea se face printr-o analiză de sânge care detectează prezenţa unui antigen specific prostatei (PSA - prostate-specific antigen), însă acest gen de diagnoză oferă deseori rezultate fals pozitive ce-i determină pe medici să recurgă la biopsii care altfel nu ar fi fost necesare.

Peste 1 milion de bărbaţi din SUA suportă o biopsie a prostatei în fiecare an, iar mai puţin de jumătate dintre aceştia chiar suferă de cancer de prostată.

Conform altor studii, între 23% şi 44% dintre toate tumorile de prostată descoperite prin analiza PSA, nu vor declanşa niciodată vreun simptom.

Noul test este menit să vină în completarea celui de sânge, determinând care dintre tumori se vor comporta agresiv.

"Mulţi bărbaţi care au niveluri ridicate de PSA nu au cancer, dar acest lucru nu poate fi determinat decât după o biopsie. Noul test care analizează urina va deveni o analiză intermediară, înainte de a se opta pentru realizarea unei biopsii", explică Arul Chinnaiyan, coordonatorul acestui studiu.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
de iluc ion
Cand va fi disponibil acest test pt.depistarea printro analiza de urina a cancerului de prostata????

de petre bojan
Cand va intra in practica medicala acest tip de test urinar evitandu-se astfel biopsiile chirurgicale,(sursa de disipare celule canceroase) pe care multi le evita prelungindu-se astfel timp pretios pentru o diagnosticare completa si corecta a cancerului de prostata.

de CC
Poate da cineva un raspuns la intrebarile de mai sus?
Suntem in febr 2014 iar intrebarile asteapta un raspuns din 2011

de ad
Domnilor, nu exista niciun interes pentru bolnav in aceasta tara. Probabil barbatii vor fi in continuare investigati primitiv cu aceasta metoda barbara in mod inutil si prezentata ca mare tehnica. Cautati pe net un video cu bipsia transrectala si o sa intelegeti ce este. Ea aduce experienta unui medic care va castiga bani multi din suferinta aceasta. E drept ca va confirma daca e cancer sau nu, dar se poate si altfel.
Faceti mai curand un RMN ca sa vedeti daca e cancer. Scrieti tuturor cunoscutilor despre analiza psa si invitati-i sa sa investigheze, dar sa nu faca biopsie neaparat. E o tortura. Am trecut prin asta cu tatal meu si am fost amandoi traumatizati peste masura. Medicul, un dobitoc. Tata a cerut sa se opreasca procedura caci nu a mai suportat durerea.

de Ladaru
AM facut punctie in luna ianuarie.,diagnostic tumora prostata cu evolutie imprevizibila si necunoscuta.SUNT OPERAT PE CORD IN 1998,nu am fost intrebat daca iau mdicamente si ce anume.Pot influenta rezultatul biopsiei?

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spania: nou test de urină pentru detectarea cancerului de vezică Cercetătorii spanioli au realizat un nou test pentru detectarea cancerului de vezică pornind de la o mostră de urină, test care ar putea fi scos pe piaţă în 2013 şi care este mai fiabil decât toate cele existente la ora actuală, transmite luni Efe.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Câinii pot contribui la depistarea cancerului de prostată Flerul câinilor, folosiţi pe scară largă la depistarea explozivilor sau a drogurilor, ar putea veni în sprijinul cercetărilor în cu totul alt domeniu: cancerul de prostată. Este vorba despre un simplu test de urină pentru descoperirea timpurie a celor mai agresive cancere, datorită marii sensibilităţi...
Cancer de prostată: fumatul măreşte riscul de recidivă şi deces Bărbaţii bolnavi de cancer de prostată şi care fumează în momentul diagnosticării, întâmpină un risc mult mai mare de recidivă a tumorii după un tratament şi de deces, conform unui studiu publicat marţi în revista Journal of the American Medical Association (JAMA), transmite AFP.
Vasectomia nu creşte riscul de cancer de prostată (studiu) Vasectomia, o intervenţie chirurgicală la care apelează bărbaţii care nu doresc să aibă copii, nu creşte riscul de a face cancer de prostată, a anunţat, marţi, American Cancer Society, potrivit Mail Online.
Cancerul pancreatic ar putea fi depistat cu un simplu test de urină (studiu) Un simplu test de urină care ar putea depista cancerul pancreatic în stadii incipiente a fost dezvoltat de oameni de ştiinţă din Marea Britanie şi Spania, anunţă BBC şi AFP, referitor la un studiu publicat luni în revista americană 'Clinical Cancer Research'.