Cele mai citite
 


Emil Boc: Se va face recurs în cazul Spitalului Codlea
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a anunţat, joi, la postul public de radio că în cazul deciziei Curţii de Apel Braşov privind suspendarea aplicării hotărârii de guvern pentru sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea se va face recurs.
"E un caz izolat, se va face recurs şi vom aştepta soluţia instanţei. (...) Nu avem sentinţa definitivă, avem doar o cale de atac exercitată, va mai fi încă una", a comentat Emil Boc cu privire la decizia Curţii de Apel Braşov.
El a subliniat că decizia ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, de transformare a unor spitale în case de bătrâni a fost una corectă.
"Măsura pe fond este corectă, a ministrului şi a avut şi are susţinerea Guvernului şi a mea personal, pentru că foarte multe unităţi spitaliceşti care au fost restructurate erau doar centre de triere. Aşa cum se spune în limbaj românesc, acolo se murea cu zile. Ajungeai acolo dar nu se putea face decât să constate, să-şi dea ceva, o aspirină, un algocalmin sau să-ţi dea un calmant şi să te trimită mai departe, la un alt spital", a explicat premierul.
Curtea de Apel Braşov a decis, miercuri, suspendarea aplicării hotărârii de guvern privind sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea, începând cu 1 aprilie.
Hotărârea instanţei înseamnă că spitalul se poate redeschide, Casa de Asigurări de Sănătate fiind obligată să încheie un contract cu spitalul.
Potrivit hotărârii, "Curtea de Apel respinge excepţia prematurităţii acţiunii formulată de reclamanţi şi excepţia lipsei plângerii prealabile, excepţii invocate prin întâmpinare de pârâtul Ministerul Sănătăţii pe fondul cauzei. Admite cererea de suspendare formulată de reclamanţii în contradictoriu cu pârâtul Guvernul României (...) şi în consecinţă (...) dispune suspendarea executării HG nr. 212/9.03.2011 (...) cu privire la Consiliul Local Codlea şi Spitalul Codlea şi a HG nr. 345/31.03.2011 (...) cu privire la reclamantul Spitalul municipal Codlea, acte emise de pârâtul Guvernul României, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei".
Managerul Spitalului Municipal Codlea, dr. Claudia Coste, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că este o mare realizare soluţia dată de instanţă, iar activitatea la Spitalul municipal Codlea va începe cel mai probabil de la 1 septembrie.
"Este o mare realizare pentru noi, personalul medical, dar şi pentru cei 26.000 de locuitori ai municipiului la care se mai adaugă alte 10.000 din localităţile învecinate. Cel mai probabil vom începe activitatea de la 1 septembrie pentru că trebuie să ne reorganizăm activitatea şi să facem contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, suma de care avem nevoie lunar pentru desfăşurarea activităţii medicale fiind de 220.000 de lei. Pentru utilităţi primim fonduri de la primărie", a precizat dr. Claudia Coste.
Spitalul municipal din Codlea a fost închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, alături de spitalele din municipiul Săcele şi oraşul Victoria. Spitalul din Săcele este în continuare închis, iar spitalul din Victoria este în curs de privatizare.
La Spitalul din Codlea a funcţionat, de la jumătatea lunii aprilie, cu fonduri din donaţii şi sponsorizări, serviciul de urgenţă cu program de zi, între orele 8,00-20,00.
Potrivit managerului spitalului, dr. Claudia Coste, zilnic 20-25 de persoane au avut nevoie de acest serviciu.
"Spitalul municipal Codlea este încadrat în categoria a IV-a. Are secţii de pediatrie, interne, chirurgie, iar în planul de conformare este prevăzută înfiinţarea unei secţii de obstretică-ginecologie"", a precizat dr. Claudia Coste.AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalul din Codlea se va redeschide de la 1 septembrie Curtea de Apel Braşov a decis suspendarea aplicării hotărârii de guvern privind sistarea finanţării Spitalului municipal din Codlea, începând cu 1 aprilie.
Braşov:Trei mari spitale din Braşov au datorii la utilităţi de peste 7 milioane de lei Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cel mai mare din judeţ, Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul Clinic de Copii toate aflate în subordinea Consiliului Judeţean au datorii acumulate la utilităţi pe ultimele trei luni de peste 7 milioane de lei, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă...
Gorj: Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, sancţionat de Casa de Asigurări de Sănătate din cauza unor nereguli Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a fost sancţionat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, în urma unor nereguli constatate în unitatea medicală, a declarat, joi, directorul CJAS Gorj, Daniel Bondoc.
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Doina Mihăilă: CASMB face presiuni asupra medicilor de familie Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) face presiuni asupra medicilor de familie să semneze contractul-cadru, a declarat luni pentru AGERPRES dr. Doina Mihăilă, preşedinta Federaţiei Naţionale a Patronatelor Medicilor de Familie.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.