Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu: Demisia lui Cseke Attila este finalul unei lupte surde în coaliţie
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Viceliderul deputaţilor Partidului Naţional Liberal (PNL) Eugen Nicolăescu a declarat joi, pentru AGERPRES, că demisia ministrului Sănătăţii este "finalul unei lupte surde şi interne din cadrul coaliţiei guvernamentale".
"Vă aduc aminte că nu de mult preşedintele Traian Băsescu spunea că dacă ministrul Sănătăţii şi preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate nu se înţeleg trebuie să plece. S-a tranşat la nivelul coaliţiei cine e susţinut: preşedintele Casei, el are banii, el îi mânuieşte, el ştie să-i ducă către partidul de guvernământ - PDL. În consecinţă, Atilla Cseke a trebuit să fie sacrificat", a precizat Nicolăescu.
El a adăugat că modul în care s-a făcut rectificarea bugetară este "iresponsabil" şi "ineficient". S-a făcut astfel încât să se dea satisfacţie Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care este 'în găleată rău de tot', deşi altele trebuiau să fie priorităţile în sănătate, a completat Nicolăescu.
"În consecinţă, va fi o problemă deosebit de complicată pentru perioada următoare atât politic, cât şi pentru sectorul sanitar. Cine pierde? Cetăţeanul român. Până la urmă în toată nebunia guvernamentală de astăzi este vorba de o luptă permanentă între hienele care se mănâncă între ele. Aş vrea să remarcaţi că Atilla Cseke a spus un lucru foarte interesant că la rectificarea bugetară a Ministerului Sănătăţii ministrul sănătăţii nu a fost consultat. Şi asta arată exact ce spun eu, hienele s-au luptat pentru banii de la rectificare şi au câştigat ca să îi pună în puşculiţa partidului de guvernământ", a susţinut deputatul liberal, fost ministru al Sănătăţii.
Eugen Nicolăescu este de părere că acest "nou scandal" la nivelul coaliţiei de guvernământ îi dă UDMR-ului posibilitatea să-şi afirme o poziţie politică mai clară în relaţia cu un Guvern pe care-l susţine "împotriva intereselor poporului român".
"Cred că UDMR are acum posibilitatea să afirme cu adevărat ce anume susţine în România, un Guvern ipocrit, incompetent, neprofesionist, anti-economic, anti-naţional sau vrea să participe la o altă construcţie politică care să fie capabilă să anuleze prostiile pe care le-au făcut actualii guvernanţi", a încheiat Nicolăescu. AGERPRES/(A - Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
Cseke Attila: Decontarea serviciilor medicale ale spitalelor trebuie să fie echitabilă - interviu Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că 2010 este un an de criză, în continuare şi va fi un an hotărâtor pentru drumul sistemului sanitar în România. El a spus că vor trebui făcute demersuri şi reforme structurale, altfel, dacă nu se încearcă mişcarea sistemului...
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Băsescu despre demisia lui Cseke: A făcut bine că a plecat; noul ministru a promis că va respecta priorităţile Preşedintele Traian Băsescu a susţinut luni că fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila a făcut bine că şi-a dat demisia, adăugând că succesorul său, Ritli Ladislau, a promis, înaintea depunerii jurământului de învestitură, că va respecta priorităţile stabilite în domeniul Sănătăţii împreună cu Fondul...
Cseke Attila: Fondul privat de asigurări de sănătate este necesar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că este necesară înfiinţarea unui fond privat de asigurări de sănătate, dar spune că trebuie schimbată, în acelaşi timp, şi mentalitatea din sistemul sanitar românesc.