Cele mai citite
 


Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisie
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România îl felicită pe Cseke Attila pentru demisia din funcţia de ministru al sănătăţii, potrivit unui comunicat de presă.
'După ce în ultimii 20 de ani am asistat la o cramponare de fotoliu a diverşilor miniştri veniţi la conducerea Ministerului Sănătăţii, asistăm astăzi la primul gest de onoare din istoria recentă a României motivat de un interes colectiv. Domnul Cseke Attila, prin demisia de onoare a domniei sale, reuşeşte să atragă în final atenţia asupra principalei probleme a sistemului sanitar românesc şi anume lipsa banilor, spărgând linia de indiferenţă pe care politicienii au manifestat-o în ultimii 20 de ani faţă de sănătatea naţiunii', a declarat prim-vicepreşedintele Lidia Celmare.
Ea a mai spus că îl felicită astfel pe Cseke Attila, 'ministrul demisionar al unui minister aflat în gravă suferinţă, sperând că gestul domniei sale va reuşi să atragă atenţia politicienilor şi naţiunii asupra adevăratei reforme ce trebuie întreprinse în sistemul sanitar, asigurând finanţarea necesară pentru a putea trata în mod corespunzător pacienţii!'.
De asemenea, Federaţia speră că Guvernul va înţelege semnificaţia unui astfel de gest şi va asigura finanţarea necesară pentru sistem, eliberând în felul acesta unităţile sanitare de sub povara intereselor politice, pentru binele tuturor cetăţenilor.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, arătând că este nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară şi precizând că nu a fost consultat. AGERPRES/(AS - Florin Bărbuţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România cere medicilor să suspende protestele pentru o zi ca urmare a demarării negocierilor cu Ministerul Sănătăţii, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
'Solidaritatea Sanitară' solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii în cazul Spitalului 'Anton Cincu' din Tecuci Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România solicită intervenţia Ministerului Sănătăţii, pentru plata urgentă a drepturilor salariale cuvenite angajaţilor din Spitalul Municipal 'Anton Cincu' din Tecuci, se arată într-un comunicat al sindicaliştilor, remis vineri AGERPRES.
Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România: Este nevoie creşterea finanţării sistemului de sănătate Federaţia "Solidaritatea Sanitară" din România susţine că este nevoie de o creştere a finanţării sistemului de sănătate prin sporirea numărului de contribuabili, mărirea contribuţiilor lor, prin alocări de la bugetul de stat şi din alte surse pentru persoanele scutite de plata contribuţiei, precum şi...
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România respinge formele de contractare civilă în sistemul sanitar public Federaţia Solidaritatea sanitară din România susţine munca salariată în sistemul sanitar public şi respinge formele de contractare civila ce încalcă prevederile legale şi interesele publice, potrivit unui comunicat de presă remis sâmbătă AGERPRES.
Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor să semneze contractele pentru gărzi Federaţia Solidaritatea Sanitară din România solicită medicilor care efectuează gărzi să semneze Contractele individuale de muncă cu timp parţial pentru gărzile suplimentare, se arată într-un comunicat al sindicatelor.
Sindicaliştii din sănătate solicită creşterea salariilor cu 50%, odată cu reluarea negocierilor referitoare pachetul de bază Federaţia "Solidaritatea sanitară' din România solicită ministerului Sănătăţii să includă în calculul pachetului de bază o creştere a salariilor cu cel puţin 50% şi finanţarea reducerii semnificative a deficitului de personal din sistemul sanitar, având în vedere amânarea intrării în vigoare a pachetului...