Cele mai citite
 


H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia identificării unei soluţii până la sfârşitul lunii august în cazul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.
"Eu, personal, am încercat să-l conving pe domnul ministru să renunţe la demisie. Vreau să spun în mod public că domnul Cseke a fost în fruntea ministerului un om foarte consecvent, foarte devotat sistemului, a făcut o treabă bună şi a demonstrat că se poate face o reformă necesară sistemului sanitar. Din păcate, nu am reuşit să-l conving, argumentele lui sunt pertinente şi sunt absolut adevărate. Vreau să-i mulţumesc public pentru munca depusă în fruntea Ministerului Sănătăţii şi trebuie să înţeleagă toată lumea că nu poţi face doar reformă, fără o susţinere financiară. Nu poate să rămână România ultimul stat în ceea ce priveşte susţinerea sistemului sanitar de la buget", a declarat, joi, pentru AGERPRES, preşedintele UDMR.
El a mai precizat că trebuie să înţeleagă toată lumea că problemele din sănătate nu sunt unele "aritmetice", ci este nevoie de asigurarea unei susţineri financiare pentru a reforma sistemul sanitar.
"Vom nominalzia pe cineva în 15 zile. Vom avea în zilele care urmează şi consultări cu colegii şi vom rezolva problemele. Eu am spus şi ieri (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern că până la sfârşitul lui august trebuie să găsim o soluţie pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dacă vrem într-adevăr un sistem performant. Vom discuta aceste lucruri în coaliţie", a adăugat Kelemen.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru.
El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare, iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.
"Nu am avut nicio dezbatere, nu am fost consultat", a afirmat reprezentantul UDMR, care a calificat drept "extrem de grav" acest fapt.
Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că la sectorul Sănătăţii bugetul a fost suplimentat cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...
Premierul Emil Boc: Noul contract-cadru va ajuta la o mai bună finanţare a spitalelor Primul ministru Emil Boc şi-a exprimat marţi în şedinţa de guvern aprecierea faţă de noul contract-cadru elaborat de Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, arătând că documentul care va intra în vigoare de la 1 iunie va duce la o mai bună finanţare a spitalelor.
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...