Cele mai citite
 


MAE lansează "Ghidul privind asistenţa medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate"
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetăţenilor români, care se deplasează peste hotare în perioada următoare, "Ghidul de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate" - în scopul informării adecvate a acestora privind reglementările specifice diferitelor state referitoare la asistenţa medicală.
Potrivit unui comunicat de presă al MAE transmis joi AGERPRES, "Ghidul privind asistenţa medicală" a fost realizat de către Departamentul Consular, cu sprijinul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi în colaborare cu misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.
În cuprinsul ghidului se regăsesc o serie de informaţii utile privind încheierea unei asigurări medicale pentru cetăţenii care călătoresc în diferite state, principalele norme de igienă care trebuie respectate şi recomandări pentru cetăţenii care decid să se deplaseze în străinătate pentru a urma un tratament medical.
Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români, ca înainte de orice deplasare în străinătate, să verifice informaţiile referitoare la ţara în care călătoresc, care sunt postate în cadrul rubricii Sfaturi de călătorie, disponibilă pe site-ul MAE (www.mae.ro). De asemenea, începând de joi, în cadrul aceleaşi rubrici, la secţiunea Ghiduri de călătorie va putea fi consultat şi Ghidul de asistenţă medicală.
Publicarea acestui ghid se înscrie în seria de materiale de interes public pe care Departamentul Consular - Direcţia Relaţii Consulare le-a realizat de-a lungul timpului în vederea informării corecte a cetăţenilor români care decid să lucreze sau să călătorească în străinătate.
Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Departamentului Consular, are în atenţie actualizarea permanentă a acestor informaţii şi va continua demersurile de realizare a unor astfel de materiale de interes public, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor români care se deplasează în diferite scopuri peste hotare. AGERPRES/(AS - Livia Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANNA: Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică, atât pentru femeile însărcinate, cât şi pentru nou-născuţi, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare (ANNA).
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
Teleorman: Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut pentru asistenţa medicală primară Peste 23,4 milioane de lei s-au alocat anul trecut prin Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman pentru asistenţa medicală primară în judeţul din sudul ţării, se arată într-un raport dat publicităţii marţi de această instituţie.
Ministerul Sănătăţii atenţionează medicii de familie să acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor Ministerul Sănătăţii le-a atras atenţia marţi tuturor medicilor de familie că, în conformitate cu contractul pe care îl au încheiat cu casele de asigurări de sănătate, sunt obligaţi să le acorde asistenţă medicală pacienţilor de pe listele lor.
Constanţa: Asistenţă medicală privată gratuită, în Mamaia Spitalul Privat ISIS a inaugurat luni, 3 decembrie, un Centru medical multifuncţional, cu spitalizare de zi gratuită, în staţiunea Mamaia.
Mureş: Asistenţa medicală dentară în ambulatoriile de specialitate ale spitalelor se va plăti ca în sistemul privat Membrii Colegiului Medicilor Dentişti Mureş au protestat, joi, la Târgu Mureş, faţă de măsura de sistare a alocării fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicină dentară, adoptată de Ministerul Sănătăţii, arătând că aceasta va atrage după sine eliminarea gratuităţii pentru cazurile sociale şi...