Cele mai citite
 


Sălaj: Farmacie închisă pentru nereguli în eliberarea medicamentelor compensate
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O farmacie din Şimleu Silvaniei a fost închisă după ce un control recent al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) şi Gărzii Financiare Sălaj, efectuat la cererea Instituţiei Prefectului, a scos la iveală faptul că unitatea elibera reţete compensate şi gratuite pe tot parcursul unei luni, dar le înainta spre decontare doar în primele zile ale lunii următoare.
Prefectul judeţului Sălaj, Vegh Alexandru, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, că au existat mai multe reclamaţii că asemenea practici ale farmaciilor din judeţ au dus la epuizarea fondului lunar pentru medicamente compensate şi gratuite în doar câteva zile, deşi bolnavii ar fi trebui să poată achiziţiona medicamente într-o perioadă mai îndelungată dintr-o lună.
"Anumite farmacii eliberau medicamente compensate pe tot parcursul lunii, eludând şi nerespectând legea, în sensul că preluau reţetele, eliberau medicamentele, dar, din cauză că nu aveau voie să le înregistreze şi să le trimită spre decontare la CAS, decontarea efectivă o făceau în prima zi a lunii următoare. (...) Pentru aceste nereguli, unei farmacii, la nivel de judeţ, i-a fost suspendată activitatea pe trei luni de zile, i-a fost aplicată o amendă contravenţională de 8.000 de lei şi i-a fost confiscată suma de 2.539 de lei. Farmacia este din Şimleu Silvaniei", a precizat Vegh Alexandru.
Acesta a adăugat faptul că astfel de controale vor continua, pentru a împiedica asemenea practici şi în alte farmacii şi că speră ca în lunile ce urmează banii pentru medicamentele compensate şi gratuite să ajungă până pe 15-20 ale lunii. AGERPRES/(A - Sebastian Olaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj:Casa de Sănătate continuă eliberarea medicamentelor gratuite şi compensate, deşi plafonul pentru acestea este depăşit Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu a cerut încă farmaciilor din judeţ sistarea eliberării de medicamente gratuite şi compensate, în aşteptarea unei rectificări bugetare, deşi fondurile anuale alocate judeţului Sălaj pentru decontarea reţetelor a fost epuizat.
Sălaj: S-au epuizat fondurile pentru medicamente compensate Fondurile pentru medicamente compensate şi gratuite s-au epuizat pentru judeţul Sălaj, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj notificând în acest sens toate cele 54 de farmacii din judeţ ce au contract cu instituţia amintită.
Sălaj: Fără plafon pentru medicamentele compensate Plafonul financiar impus până în prezent de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj în eliberarea medicamentelor compensate şi gratuite acordate de farmaciile din judeţ va fi anulat începând cu luna februarie, potrivit unei decizii luate de reprezentanţii CAS, după o consultare cu farmaciştii.
Sălaj: Casa de Sănătate nu mai are fonduri pentru tratamente stomatologice gratuite sau compensate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Sălaj nu mai decontează, începând cu luna aprilie, tratamente stomatologice gratuite sau compensate, întrerupând relaţiile contractuale pe care le avea cu 30 de medici stomatologi din judeţ datorită lipsei fondurilor pentru această activitate, potrivit anunţului făcut...
Sălaj: 40% din farmaciile judeţului nu au medicamentele cele mai ieftine din clasa lor Circa 40% din cele 60 de farmacii de pe raza judeţului Sălaj nu au medicamentele cele mai ieftine din clasa lor, ceea ce face ca bolnavii să suporte diferenţa până la preţul de referinţă, potrivit preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sălaj, Marius Tăutu.
Vrancea: Fără medicamente compensate în farmaciile din judeţ Farmaciile din judeţul Vrancea nu mai eliberează reţete compensate, deoarece Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) a epuizat bugetul pentru luna iulie.