Cele mai citite
 


Sănătatea va primi la rectificare cele 300 milioane de lei dacă nu va mai face alte arierate
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fondurile de 300 de milioane de lei cu care va fi suplimentat bugetul Ministerului Sănătăţii vor fi alocate numai dacă nu vor mai apărea arierate în sistem, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Finanţelor Publice.
'Am discutat cu experţii de la Banca Mondială, Fondul Monetar şi Comisia Europeană să plătim arieratele, dar se pune problema să luăm măsuri să nu mai reapară arierate. Vom da acei bani (300 milioane lei la rectificarea bugetară, n.r.) pe măsură ce se vor înregistra progrese pentru ca acele arierate să nu mai apară. Nu este corect ca problema arieratelor din Sănătate să fie rezolvată prin luarea unor bani de la investiţii. Atunci când suntem asiguraţi că nu mai apar noi arierate banii o să-i dăm pentru plata arieratelor. Trebuie să ne asigurăm că acele cheltuieli din sănătate sunt sub control. Trebuie să facem ordine în spitale şi în achiziţionarea de medicamente. Dacă s-ar fi făcut ordine în Sănătate nu ar fi apărut arieratele', a menţionat Ialomiţianu.
Guvernul a aprobat, miercuri, prima rectificare de buget din 2011, potrivit premierului Emil Boc suma suplimentară pentru Minsterul Sănătăţii fiind de 300 milioane lei, cu aproape 50 de milioane lei mai mică decât cea prevăzută iniţial în proiectul de ordonanţă de guvern privind rectificarea bugetului de stat.
'Datele pe care le avem confirmă că se va realiza o creştere economică de 1,5% în 2011. Analiza rezultatelor bugetare după şase luni arată că execuţia bugetară s-a încheiat cu un deficit de 2,07% din PIB, sub ţintele convenite cu organismele internaţionale. Există mai multe influenţe pozitive pe bugetul de stat care au oferit resurse suplimentare pentru rectificare', a precizat Emil Boc.
Suma alocată va reprezenta 'Transferuri din bugetul de stat către bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate' pentru acoperirea deficitului bugetului Fondului Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate.
AGERPRES/ (A-Daniel Badea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
V.Pambuccian: Proiectul de buget ar putea ajunge la sfârşitul săptămânii viitoare în şedinţa Guvernului pentru aprobare Liderii coaliţiei guvernamentale au abordat miercuri, în reuniunea de la Palatul Victoria, parametrii macroeconomici ai proiectului legii bugetului pentru 2012, urmând ca de luni să înceapă discuţiile cu fiecare minister în parte, iar cel mai probabil la sfârşitul săptămânii viitoare acesta va ajunge...
Comsiile de buget ale Parlamentului au aprobat, fără amendamente, bugetul Ministerului Sănătăţii Bugetul Ministerului Sănătăţii pentru 2012, de 5,470 miliarde lei, în uşoară creştere faţă de anul acesta, a fost aprobat, joi, de comisiile de buget-finanţe ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Guvernul se reuneşte vineri pentru a discuta bugetul de stat pentru anul 2012 Guvernul se reuneşte, vineri, în şedinţă, în vederea discutării bugetului de stat şi a proiectului de buget privind asigurările sociale pentru anul 2012, iar potrivit premierului Emil Boc, documentul final urmează să ajungă în Parlament, cel mai probabil, luni, 28 noiembrie.
Comisia Europeană aşteaptă acordul CEF pentru virarea ultimei tranşe de 150 milioane de euro Economia României se redresează, cu o creştere estimată la 1,5% în 2011, care se va accelera până la aproximativ 4% în 2012. Totuşi, se aşteaptă ca inflaţia să rămână la un nivel mai ridicat decât cel anticipat, la peste 5% în 2011, conform ultimelor evoluţii macroeconomice, citate în Declaraţia delegaţiei...
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Premierul a solicitat Ministerului Sănătăţii să urgenteze actul normativ privind concediile medicale Premierul Emil Boc i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii să urgenteze elaborarea actului normativ privind acordarea concediilor medicale, care urmează să conţină mijloace mai eficiente de verificare a modului de acordare a acestora.