Cele mai citite
 


Vaslui: A crescut numărul copiilor care suferă de malnutriţie proteino-calorică
vineri, 5 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a anunţat joi că numărul copiilor cu vârste de până la trei ani care suferă de malnutriţie proteino-calorică din cauză că nu sunt hrăniţi corespunzător este în creştere la nivelul judeţului.
Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui, cele mai multe cazuri sunt în mediul rural.
"Această problemă apare atunci când aportul energetic este insuficient. Practic, copiilor li se oferă o alimentaţie necorespunzătoare cantitativ şi calitativ. Din păcate, numărul acestor cazuri continuă să crească. În primul trimestru al acestui an au fost depistate 45 de cazuri noi de malnutriţie proteino-calorică în rândul copiilor de vârste de până la 3 ani. Mai bine de jumătate din cazurile de malnutriţie provin din mediul rural", a declarat, joi, pentru AGERPRES, Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.
Peste 240 de copii, cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani, sunt în prezent înregistraţi în evidenţele DSP Vaslui cu o formă de malnutriţie proteino-calorică. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Peste 200 de copii malnutriţi, înregistraţi în evidenţele DSP Peste 200 de copii din judeţul Vaslui figurează în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu malnutriţie proteino-calorică, din cauza alimentaţiei sărăcăcioase. Potrivit reprezentanţilor DSP Vaslui, mulţi dintre copii primesc zile la rând doar mămăligă şi apă, iar astfel malnutriţia apare...
Vaslui: 130 de copii malnutriţi, înregistraţi anul trecut în evidenţele DSP Peste 200 de copii cu vârste sub trei ani, din judeţul Vaslui, suferă de malnutriţie proteino-calorică, 130 de cazuri noi fiind înregistrate în cursul anului trecut.
Vaslui: Sute de copii suferă de malnutriţie Sute de copii din judeţ suferă de malnutriţie proteino-calorică din cauza alimentaţiei corespunzătoare, în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui fiind înregistraţi cu acest diagnostic 200 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 şi 3 ani.
Vaslui: Creştere cu 14% a cazurilor de tuberculoză în primul trimestru din 2014 Un număr de 90 de cazuri noi de tbc au intrat în evidenţele medicilor specialişti din judeţul Vaslui în primele trei luni ale acestui an, trei dintre acestea fiind înregistrate în rândul copiilor sub 14 ani.
DSP Vaslui a organizat sâmbătă campania 'Alimentaţia sănătoasă şi diabetul' Direcţia de Sănătate Publică Vaslui, în parteneriat cu CJ, Primăria Vaslui, Inspectoratul Şcolar şi mai multe cabinete ale medicilor de familie, a organizat, sâmbătă, campania "Alimentaţia sănătoasă şi diabetul".
Vaslui: Un număr de 2.470 de copii nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei Un număr de 2.470 de copii din judeţul Vaslui nu sunt vaccinaţi împotriva rujeolei. Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, numărul copiilor înregistraţi în luna august pentru vaccinare antirujeolică era de 4.157.