Cele mai citite
 


A fost descoperită mutaţia genetică ce duce la absenţa amprentelor digitale
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oamenii de ştiinţă susţin că au descoperit mutaţia genetică responsabilă de situaţiile extrem de rare în care unii oameni pur şi simplu nu au amprente digitale, conform unui studiu publicat în ultimul număr al revistei American Journal of Human Genetics, transmite BBC.
Acest studiu este bazat pe analizarea bagajului genetic al unei familii din Elveţia, familie din care fac parte câţiva membri fără amprente digitale. În urma analizei ADN-ului acestora, oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că gena răspunzătoare de această stare este SMARCAD1. Până în acest moment nu se ştiau foarte multe lucruri despre felul în care această genă acţionează asupra pielii.

În mod normal degetele sunt acoperite de piele brăzdată de cute denumite dermatoglife. Acestea se formează complet încă înainte de naştere. Deocamdată, în lume, doar membri din patru familii au fost diagnosticaţi cu absenţa completă a amprentelor, condiţie denumită adermatoglifie.

În cadrul studiului, cercetători de la Centrul Medical Sourasky din Tel Aviv au analizat codul genetic al celor 16 membri ai familiei elveţiene, dintre care 7 s-au născut cu amprente iar 9 fără.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noi perspective în studierea originii genetice a obezităţii (studiu) Cercetători americani au identificat gene-cheie în metabolismul care controlează mecanismul de ardere sau stocare a grăsimilor din organism, această descoperire putând duce la o nouă abordare în tratarea obezităţii, informează AFP.
Spania: primul bebeluş născut fără mutaţia genei care duce la cancerul la sân Spitalul Sant Pau şi Fundaţia Puigvert din Barcelona au anunţat joi prima naştere din Spania, a unui bebeluş care nu suferă de mutaţia genetică ereditară din cauza căreia ar fi putut suferi, cu o probabilitate de 60%, de cancer de sân sau ovare, înainte de vârsta de 70 de ani.
Descoperirea unei gene responsabile pentru apariţia epilepsiei poate duce la un tratament mai eficient al bolii /The Times, Proceedings of the National Academy of Sciences/ Oamenii de ştiinţă au identificat un defect genetic care ar putea fi responsabil pentru până la jumătate din cazurile de epilepsie identificate de oamenii de ştiinţă, notează cotidianul britanic The Times.
Oamenii de ştiinţă argentinieni au descoperit mutaţia genetică responsabilă de autism Oamenii de ştiinţă argentinieni au descoperit mutaţia genetică determinantă pentru manifestarea sindromului autismului, a anunţat luni Ministerul Ştiinţei, Tehnologiei şi Inovaţiei Productive din Argentina, citat de agenţia Xinhua.
Cercetători canadieni au descoperit o variantă genetică ce ar întârzia apariţia bolii Alzheimer O anumită genă ar putea întârzia cu cel puţin patru ani declanşarea bolii Alzheimer, afirmă o echipă de cercetători canadieni într-un studiu preluat de AFP.
Obezitate: S-a descoperit o genă care ar face să crească pofta de mâncare Cercetători americani au identificat o genă care, suferind o mutaţie, împiedică organismul să semnaleze umplerea stomacului; prin urmare, persoana cu astfel de genă mănâncă prea mult, scrie maxisciences.com.