Cele mai citite
 


Anorexia afectează copii tot mai mici (studiu)
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Boli de nutritie
 

Tot mai mulţi copii mici sunt îngrijiţi în sistemul sanitar pentru anorexie severă. Un studiu britanic, citat de site-ul lesquotidiennes.com., arată că, în ultimii trei ani, peste o sută de copii între cinci şi şapte ani au fost spitalizaţi pentru că refuzul de a se hrăni le punea în pericol viaţa.

Din 2.000 de tineri între cinci şi 15 ani, aproape 600 aveau sub 13 ani. Potrivit doctorului Muriel Asch de la spitalul Robert-Debre din Paris, şi în Franţa tendinţa este aceeaşi. Şi în Hexagon au fost înregistrate tot mai multe spitalizări de copii, în majoritate între nouă şi 12 ani.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Anorexia ar fi mai degrabă o dependenţă decât teama de îngrăşare (studiu) Anorexia mentală, care afectează îndeosebi tinerele, nu s-ar explica prin teama de îngrăşare, ci prin plăcerea de a slăbi, şi ar face parte din categoria dependenţelor - se arată într-un studiu publicat marţi şi preluat de AFP.
Anorexia poate fi legată de o anormalitate a creierului Mii de femei se pot naşte cu o predispoziţie de a suferi de anorexie, conform unui nou studiu care revoluţionează felul în care este înţeleasă această afecţiune, studiu ce ajunge la concluzia că anorexia îşi are cauzele manifeste încă din perioada intrauterină, având legătură cu felul în care se dezvoltă...
Anorexia şi hiperactivitatea sunt legate de un mecanism molecular comun (studiu) Anorexia mentală, tulburare gravă a comportamentului alimentar, şi hiperactivitatea fizică sunt legate de un mecanism molecular comun, descoperire ce ar putea să conducă la un tratament al acestei patologii care îi afectează în special pe adolescenţi, potrivit unui studiu recent, preluat de AFP.
Un studiu britanic denunţă ineficienţa tratamentelor împotriva obezităţii O echipă de cercetători britanici a demonstrat că programele de pierdere în greutate şi exerciţiile sportive efectuate de persoanele obeze nu sunt eficiente pentru pierderea în greutate sau pentru prevenirea refacerii acesteia în următorii cinci ani, informează Le Parisien citând un studiu publicat în...
Studiu AID: Fenomenul corupţiei, răspândit în sistemul sanitar Fenomenul corupţiei din sistemul de sănătate vizează mai multe categorii de factori implicaţi - cadre medico-sanitare, personal de conducere şi administrativ, dar şi pacienţi ce întreţin situaţia prin oferirea de atenţii sau bani, relevă un studiu coordonat de Ministerul Sănătăţii şi Asociaţia pentru...
Franţa: Un model anorexic a murit la vârsta de 28 de ani Un model francez care a făcut campanie împotriva anorexiei pozând goală pentru o reclamă în condiţiile în care ea înseşi suferea de această boală a murit la vârsta de 28 de ani, au anunţat joi mass media franceze, citate de Associated Press.