Cele mai citite
 


Ministrul Sănătăţii a vizitat maternitatea "Panait Sârbu"
sâmbătă, 3 ianuarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti- Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă după-amiază, maternitatea "Panait Sârbu" din Capitală. El a declarat la finalul acestei vizite că a găsit totul în regulă, asistenţa medicală fiind asigurată potrivit standardelor. (sursa: Agerpres)

Ministrul Sănătăţii a recomandat viitoarelor mame să nu ocolească această unitate sanitară care este una de referinţă, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii(MS), Oana Grigore.

Aceasta a menţionat că ministrul Bazac a evidenţiat faptul că, de fiecare dată când va vizita o unitate sanitară, se va referi şi la neregulile găsite, dar şi la lucrurile bune pe care le constată.
Tot sâmbătă, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat şi Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş", în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţiază o creştere a infecţiilor acute respiratorii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al MS, ministrul a vrut să se asigure că, în cazul creşterii numărului acestor afecţiuni în această perioadă, cel de-al doilea spital de boli infecţioase poate să asigure asistenţa medicală şi urgenţele.
Ministrul Bazac a găsit o serie de nereguli la Serviciul de terapie intensivă, unde erau doar câteva tuburi de oxigen, probleme la unitatea de primiri urgenţe şi a constatat faptul că bolnavii care veneau la cele două secţii de pneumologie erau numai consultaţi şi redirecţionaţi către alte unităţi.
Totodată, la Serviciul de radiologie un aparat nou este nefuncţional, motivaţia fiind aceea că este stricat, a spus Oana Grigore.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a precizat că ministrul efectuează aceste controale neanunţate în unităţile sanitare nu ca să pedepseacă pe cineva, ci pentru a vedea cum funcţionează asistenţa medicală în Capitală şi a o îmbunătăţii. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministrul Sănătăţii a vizitat spitalul Victor Babeş Bucureşti - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a vizitat, sâmbătă, Spitalul de Boli Infecţioase şi Boli Tropicale "Victor Babeş" din Capitală, în urma unui raport primit de la Centrul pentru Boli Transmisibile care evidenţează o creştere a infecţiilor acute respiratorii, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul...
Medicii de familie vor acorda consultaţii şi vor elibera reţete Bucureşti, 7 aprilie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a anunţat, marţi, la încheierea negocierilor cu reprezentanţii medicilor de familie, că aceştia vor acorda asistenţă medicală şi vor elibera reţete compensate şi gratuite începând cu 1 aprilie, iar data nu este o păcăleală.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Ministrul Sănătăţii a inaugurat Departamentul de terapie intensivă al Spitalului Universitar Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a inaugurat, sâmbătă, Departament de terapie intensivă al Spitalului Universitar, care va deveni funcţional după ce vor fi achiziţionate paturile necesare şi monitoarele.
Ministrul Sănătăţii a cerut controale la furnizorii de servicii medicale Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a solicitat, miercuri, preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) demararea unor ample acţiuni de control la furnizorii de asistenţă medicală aflaţi în relaţie contractuală cu casele de asigurări, privind corespondenţa între serviciile solicitate...
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.