Cele mai citite
 


Centru balnear multifuncţional în staţiunea Borsec
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În staţiunea Borsec (jud. Harghita, centru) a început recent construcţia unui centru balnear multifuncţional, autorităţile fiind convinse că investiţia va atrage în zonă tot mai mulţi turişti.
Primarul oraşului Borsec, Mik Jozsef, a declarat, vineri, că fără acest centru balnear nu se poate vorbi de relansarea turistică a staţiunii.
Centrul balnear va cuprinde o bază de tratament şi un centru wellness, va avea o suprafaţă de 2.900 metri pătraţi şi o capacitate de 1.000 persoane pe zi.Potrivit primarului, baza de tratament va oferi diferite posibilităţi pentru tratamente cu nămol, masaj sau terapie cu apă minerală caldă şi rece.
Investiţia, în valoare de aproximativ 22,4 milioane lei, va fi realizată în două etape. În prima fază va fi finalizată construcţia clădirii şi amenajările interioare, după care se vor termina finisajele exterioare.
Centrul va fi construit cu sprijinul Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, cu contribuţia Consiliului Judeţean şi a consiliului local.
În afară de realizarea bazei de tratament, Primăria derulează, de mai mult timp, şi alte proiecte pentru a face staţiunea cât mai atractivă.În iarnă a fost inaugurat un centru de schi, aleea principală din Borsec este aproape refăcută şi, de asemenea, se reabilitează mai multe izvoare de apă minerală.
Borsec este una dintre cele mai vechi staţiuni balneare din România, a cărei construcţie a început în secolul al XVIII-lea. Apele de aici sunt cunoscute pentru efectul lor terapeutic încă din a doua jumătate a secolului al XVI-lea. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Baie de tratament cu apă minerală redeschisă la Borsec Bucureşti, 28 oct /Agerpres/- Primăria Borsec (jud. Harghita, centru) a inaugurat, sâmbătă, o baie de tratament cu apă minerală, reconstruită după modelul uneia demolată în anii '50, care, în opinia autorităţilor locale, este un prim pas pentru ca oraşul să redobândească statutul de staţiune balneoclimaterică...
Harghita: Baie de tratament cu apă minerală redeschisă la Borsec Miercurea Ciuc, 27 oct /Agerpres/- Primăria Borsec a inaugurat, sâmbătă, o baie de tratament cu apă minerală, reconstruită după modelul uneia demolată în anii '50, care, în opinia autorităţilor locale, este un prim pas pentru ca oraşul să redobândească statutul de staţiune balneoclimaterică.
Harghita: La Topliţa s-a inaugurat un centru wellness de peste 1 milion de euro, realizat din fonduri locale Un centru wellness modern, realizat exclusiv din fonduri locale, s-a deschis vineri în zona de agrement a municipiului Topliţa, investiţia ridicându-se la peste un milion de euro.
EXCLUSIVHarghita: Numărul locurilor de cazare în Borsec, în creştere; se impune finalizarea bazei de tratament Numărul locurilor de cazare în staţiunea Borsec este în creştere, dar pentru ca turiştii să fie atraşi de această zonă superbă ar fi nevoie de finalizarea bazei de tratament, începută în urmă cu doi ani.
Vaslui:Consiliul Judeţean va cheltui peste şapte milioane de lei pentru reabilitarea unei foste staţiuni balneare Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui va cheltui 7,4 milioane de lei pentru "Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea Centrului de Asistenţă Medico-Socială Ghermăneşti", o fostă staţiune balneară aflată în prezent în paragină.
DESTINAŢIE: ROMÂNIA/Staţiunea Băile Herculane din Caraş-Severin, de la istoricul impresionant la unicităţile pe care le oferă Staţiunea Băile Herculane a atras mereu turişti datorită celebrelor ape termominerale, a aerului ce prezintă o ionizare naturală similară cu cea care poate fi respirată la 3.000 de metri, dar şi datorită istoricului zonei.