Cele mai citite
 


Cezar Irimia: Demisia ministrului nu rezolvă problema din sănătate
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC), Cezar Irimia, a declarat vineri că demisia ministrului Sănătăţii nu rezolvă problema finanţării grave a sistemului de sănătate.
El a spus că deja nu mai sunt bani pentru oncologie, pentru diabet, pentru programe, iar cei de la Cluj au anunţat că nu mai pot elibera medicamente compensate şi gratuite.
El a subliniat că multe farmacii deja nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite, iar lipsa banilor va duce la agravarea stării de sănătate a unor pacienţi şi chiar la decesul altora.
Cezar Irimia a spus că banii primiţi la rectificare nu acoperă nimic de fapt şi că pacienţii vor trebui să-şi cumpere cu bani personali medicamentele, lucru pe care însă nu-l pot face toţi, întrucât cel puţin medicamentele pentru oncologie sunt foarte scumpe şi preţurile prohibitive. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
COPAC: Peste 1.000 de apeluri la Telefonul pacientului într-un an Proiectul "Telefonul pacientului" a înregistrat, în primul an de la lansare, peste 1.000 de apeluri de la pacienţi din toată ţara, care au solicitat diverse informaţii sau au semnalat problemele întâmpinate în sistemul sanitar.
COPAC sprijină pacienţii nemulţumiţi de costurile medicamentelor Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) atrage atenţia asupra situaţiei extrem de grave în care au ajuns pacienţii nevoiţi să plătească mult mai mult pentru tratamente după ce a fost schimbat mecanismul de compensare al medicamentelor.
COPAC critică CNAS că nu informează pacienţii despre preţurile medicamentelor Bucureşti, 30 aug /Agerpres/ - Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România consideră că demersurile CNAS prin care se urmăreşte impunerea unor noi biruri pentru pacienţi sunt rezultatul unui sistem politic căruia nu-i mai pasă, condamnând la moarte mii de oameni aflaţi în suferinţă...
Cluj: Asociaţiile reprezentantive ale pacienţilor cer Comisiei Europene monitorizarea României pe sănătate Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice (COPAC) susţine că în ţară sunt încălcate toate drepturile fundamentale ale bolnavilor şi a cerut Comisiei Europene monitorizarea României pe domeniul sănătăţii.
COPAC: Noul sistem de compensare condamnă la moarte pacienţii Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) susţine că intenţia manifestată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate de modificare a sistemului de compensare a medicamentelor condamnă la moarte pacienţii, se arată într-un comunicat remis presei.
Cluj: Majoritatea farmaciilor eliberează medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite Cele mai multe dintre farmaciile din Cluj-Napoca au eliberat medicamente pe bază de reţete compensate şi gratuite, de la 1 august, pentru a nu crea disfuncţionalităţi în tratamentul pacienţilor, chiar dacă fondurile Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, cu această destinaţie, s-au epuizat la începutul...