Cele mai citite
 


Cluj: UDMR susţine că demisia lui Cseke Attila nu va afecta funcţionarea Coaliţiei
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
UDMR a transmis, joi, un comunicat în care spune că demisia ministrului Sănătăţii, Cseke Attila nu va afecta cu nimic funcţionarea coaliţiei.
'Cseke Attila a fost unul dintre cei mai eficienţi miniştri ai Guvernului României care, pe întreg parcursul mandatului său, a depus o muncă exemplară. Cel mai important obiectiv al său a fost realizarea reformei reale a sănătăţii şi a descentralizării, toate măsurile luate fiind făcute sub semnul şi în scopul acestor deziderate. UDMR va sprijini şi va reprezenta şi în viitor tot ceea ce a realizat şi a urmărit Cseke Attila în calitatea sa de ministru: crearea unui sistem de sănătate eficient, echitabil şi sustenabil, care este cu adevărat în slujba cetăţenilor', se spune în comunicat.
Ministrul va conduce încă 15 zile ministerul, perioadă în care UDMR va lua o decizie cu privire la persoana noului titular.
Cseke Attila şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, motivul principal al demisiei fiind bugetul insuficient alocat acestui domeniu, cu care 'nu poate fi realizată o reformă sustenabilă şi pe termen lung'.
Cseke consideră că este un fapt extrem de grav şi inacceptabil ca Ministerul Finanţelor să nu se consulte deloc cu ocazia rectificării bugetare cu factorul decizional cel mai în măsură, adică ministrul Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marko Bela: Nu se pune problema demisiei ministrului Cseke Attila Preşedintele UDMR, vicepremierul Marko Bela, a declarat, miercuri, la Cluj, că nu se pune problema demisei ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, ca urmare a tragediei de la Maternitatea Giuleşti, unde patru nou-născuţi şi-au pierdut viaţa într-un incendiu.
Deputatul Cseke Attila consideră desfiinţarea DSP şi CJAS măsuri de centralizare Deputatul Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, consideră că în sistemul sanitar trebuie mers în continuare pe descentralizare, anunţata desfiinţare a direcţiilor şi caselor judeţene de asigurări fiind, de fapt, o centralizare, care nu vine în sprijinul cetăţeanului.
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Cseke Attila: Proiectul UDMR de reorganizare administrativă a fost aprobat de o parte a Coaliţiei Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială propus de UDMR este cel pe care trebuie mers în continuare, cu atât mai mult cu cât a fost aprobat deja de Senat.
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...