Cele mai citite
 


Cornul Africii: Ţările nordice acordă un ajutor suplimentar de 15 milioane de euro
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Danemarca a anunţat vineri că va acorda un ajutor suplimentar de urgenţă pentru Cornul Africii, suma totală trimisă de ţările nordice în această săptămână pentru a combate seceta din regiune ridicându-se la aproape 15 milioane de euro, transmite AFP.
Copenhaga a decis să trimită 4 milioane de euro. Stockholm a deblocat joi 5, 4 milioane de euro pentru Somalia, iar luni Finlanda a trimis 5 milioane de euro.
'Seceta este la fel de gravă ca foametea care se răspândeşte. Trebuie să mărim în mod semnificativ ajutoarele (...). Este important ca ajutoarele să ajungă imediat', a declarat ministrul danez al dezvoltării, Soeren Pind, într-un comunicat.
În iulie, Danemarca a trimis deja un ajutor de urgenţă în valoare de 13, 1 milioane de euro în Cornul Africii.
Suedia va trimite ajutoarele prin intermediul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii. Trei milioane din totalul de cinci milioane de euro deblocate de Finlanda vor fi trimise prin Programul Alimentar Mondial (PAM) al ONU, 1, 1 prin intermediul Crucii Roşii finlandeze şi aproape un milion prin Biserica Luterană a Finlandei.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apel umanitar de urgenţă al Crucii Roşii Române în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal Crucea Roşie Română a lansat marţi un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal din 25 aprilie.
Voluntarii Crucii Roşii din Ilfov, campioni la acordarea primului-ajutor Zece voluntari de la Crucea Roşie Ilfov au fost premiaţi vineri de către Prefectură şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după ce au ocupat primul loc la competiţia naţională a echipelor de prim-ajutor din cadrul Detaşamentului de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă, organizată la Izvorani între...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Ziua mondială a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii Ziua de 8 mai a fost declarată, în 1859, drept Ziua mondială a Crucii Roşii de către Comitetul Internaţional al Crucii Roşii.