Cele mai citite
 


Dezbatere privind reglementările taxei clawback
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii organizează vineri o dezbatere publică pe tema taxei clawback, proiectul de ordin fiind supus dezbaterii publice de către Ministerul Sănătăţii în data de 12 iulie a.c.
Potrivit proiectului de act normativ Ministerul Sănătăţii ar urma să introducă un nivel al taxei clawback de 60% pe diferenţa dintre suma trimestrială decontată pe anul în curs şi cea din aceeaşi perioada a anului 2009.
Asociaţia Română a Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) susţine introducerea unei taxe clawback, dar propune o altă formulă.
Această formulă prevede un sistem progresiv de taxare a tuturor producătorilor, printr-o contribuţie între 10% - 50% aplicată la creşterea sumelor cheltuite faţă de anul precedent. AGERPRES(AS Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dezbatere pe taxa clawback Reprezentanţii Asociaţiei Române a Producătorilor Internaţionale de Medicamente (ARPIM) au subliniat în cadrul dezbaterii de vineri de la Ministerul Sănătăţii privind introducerea taxei clawback că sunt de acord cu această taxă însă consideră că noul proiect de hotărâre de Guvern privind taxa supus dezbaterii...
Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică un proiect de HG referitor la vaccinări Toţi furnizorii de servicii medicale care se ocupă cu vaccinarea, indiferent dacă sunt din sistemul public sau privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract, sunt obligaţi să se înregistreze ca furnizori de servicii medicale de vaccinare în Registrul Electronic Naţional...
Taxe mai puţine pentru furnizorii de servicii medicale Ministerul Sănătăţii intenţionează să elimine tarifele pe care unităţile sanitare şi serviciile de ambulanţă sunt obligate să le achite în prezent pentru obţinerea avizelor de utilizare a dispozitivelor medicale, informează MS printr-un comunicat de presă.
Ministerul Sănătăţii va organiza o dezbatere asupra proiectului privind aprobarea normelor de evaluare şi avizare a publicităţii medicamentelor Ministerul Sănătăţii va organiza marţi, la sediul instituţiei, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordin privind aprobarea normelor pentru evaluarea şi avizarea publicităţii la medicamentele de uz uman.
Ministerul Sănătăţii va organiza o dezbatere publică privind pachetele de servicii medicale şi Contractul-cadru Ministerul Sănătăţii va organiza luni o dezbatere publică având ca temă proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 400/ 2014 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale în cadrul...
Ministerul Sănătăţii vrea să pună în dezbatere publică un nou proiect de lege a malpraxisului Ministerul Sănătăţii intenţionează să pună în dezbatere publică, până la jumătatea acestui an, un nou proiect de lege a malpraxisului, informează un comunicat de presă al ministerului remis vineri AGERPRES.