Cele mai citite
 


Gheorghe Ialomiţianu: Ministrul sănătăţii nu trebuia să-şi dea demisia; banii s-au împărţit în mod echitabil
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Camera de Comerţ şi Industrie, după o întâlnire cu oamenii de afaceri, că ministrul sănătăţii, Cseke Attila, nu trebuia să-şi dea demisia şi ''să fie supărat pe reducerea fondurilor alocate''.
"Nu trebuia să-şi dea demisia. Eu cred că nu trebuia să fie supărat pentru că banii s-au împărţit în mod echitabil. S-au dat bani pentru investiţii, şi acesta a fost mesajul Guvernului Boc, am dat bani şi pentru plata arieratelor în spitale. Avem în vedere în perioada următoare o sumă de 150 milioane lei pentru sănătate, iar la rectificarea următoare avem în vedere să stingem arieratele din domeniul sănătăţii. Trebuie să luăm în sănătate anumite măsuri. La această concluzie a ajuns şi FMI şi Comisia Europeană şi Banca Mondială. Trebuie să aplicăm unele măsuri ca să evităm următorul lucru: să nu mai reapară arierate nejustificate'', a spus Ialomiţianu.
El a precizat că a avut discuţii cu ministrul sănătăţii şi cu preşedintele CNAS.
''Împreună au fost vinerea trecută la Ministerul Finanţelor şi s-a discutat inclusiv despre rectificarea bugetului atât separat de Comisie şi Fond, cât şi cu ocazia întâlnirii cu reprezentanţii FMI şi Comisia Europeană. Dl. ministru (Cseke Attila - n.r.) a ştiut ce sumă primeşte cu ocazia rectificării. Toţi miniştrii au solicitat sume mai mari, dar acestea au fost posibilităţile", a spus ministrul finanţelor.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului. AGERPRES/(AS-Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Cseke Attila: Banca Mondială, mulţumită de managementul spitalelor din Oradea Ministrul Sănătăţii Cseke Attila a declarat sâmbătă, la Oradea, că managementul unitar al spitalelor orădene de către Consiliul Local Municipal a fost apreciat, în cursul săptămânii, de o echipă de evaluare a Băncii Mondiale, căreia i-a fost prezentat ca un exemplu de strategie locală.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Dîncu: În septembrie putem da drumul primului lot din proiectul spitalelor de urgenţă Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Cluj, că în luna septembrie ar urma să fie pornit primul lot din proiectul spitalelor regionale de urgenţă.
Medicii de familie aşteaptă o soluţie pentru finanţarea cabinetelor După aproape două ore de discuţii, medicii de familie au ieşit de la întâlnirea dintre reprezentanţii lor şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) mediată de ministrul sănătăţii, Cseke Attila, cu unele probleme tehnice rezolvate, legate de relaţia cu pacientul, de informatizare...