Cele mai citite
 


Ion Prioteasa (PSD): Demisia ministrului Sănătăţii nu va fi plânsă de niciun român
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele social-democrat Ion Prioteasa, preşedinte al filialei PSD Dolj, este de părere că demisia ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, "nu va fi plânsă de niciun român", pentru că niciodată în sistemul sanitar românesc "nu a fost mai rău decât acum".
"Cred că această demisie nu va fi plânsă de niciun român, pentru că ne este foarte greu să trecem vreo bilă albă în dreptul mandatului domnului Cseke Attila. Dincolo de această demisie, rămân multe bile negre în sistemul sanitar din România şi nu mă aştept ca aceste bile să fie anulate în perioada următoare de această guvernare, indiferent pe cine ar numi la Ministerul Sănătăţii actuala coaliţie de guvernare", a declarat, pentru AGERPRES, Ion Prioteasa.
El l-a criticat pe demisionarul Attila Cseke, susţinând că a contribuit la discreditarea sistemului medical şi a cadrelor sanitare.
"Şi eu, ca orice cetăţean, văd dezastrul cu care se confruntă spitalele din România şi în general sistemul sanitar, de la care se tot taie, dar nu se pune nimic în loc. Iar ministrul care astăzi şi-a prezentat demisia nu a făcut decât să contribuie la discreditarea sistemului medical şi a cadrelor medicale. Peste tot în Uniunea Europeană se construiesc spitale, se atrag medici, iar noi am ajuns să ne gonim cadrele medicale din ţară. Aproape că nu este cătun în Marea Britanie, Franţa să nu găseşti un medic din România", a spus Prioteasa.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată premierului.
El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare, iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri - reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură. AGERPRES/(AS - Maria Mitrică)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Mircea Geoană: Sunt convins că noul Guvern va înţelege că este un ceas al adevărului în sănătatea din România Craiova, 7 iun /Agerpres/ - Preşedintele Comisiei pentru Politică Externă din Senat, Mircea Geoană, a declarat, joi, la Dăbuleni, unde a participat la inaugurarea spitalului din localitate, că este convins că noul guvern şi noul prim-ministru vor înţelege că este un 'ceas al adevărului' pentru domeniul...
Cseke Attila: Sănătatea are nevoie de un program operaţional separat Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a subliniat joi, în cadrul conferinţei 'Fonduri Structurale pentru Sănătate - Oportunităţi şi bune practici', organizată de compania Tarus Media, că ar trebui să fie un fond separat pentru infrastructură pentru sănătate.
Ionel Arsene (preşedinte PSD Neamţ): Invităm cadrele medicale la dialog pe teme de sănătate Deputatul Ionel Arsene, preşedintele PSD Neamţ şi candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, a lansat, marţi, o invitaţie tuturor cadrelor medicale să participe la o dezbatere publică pe teme de sănătate.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Graţiela Drăghici (PSD): Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi Sistemul sanitar gândit de ministrul Cseke Attila costă vieţi, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Departamentului de Sănătate al PSD, Graţiela Drăghici, referindu-se la decesul celor două persoane de la Vâlcea şi Constanţa.