Cele mai citite
 


Korodi Attila: Nu mi s-a propus să fiu ministrul Sănătăţii, decizia va fi luată de Preşedinţia UDMR
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul UDMR Korodi Attila, al cărui nume a fost vehiculat ca posibil succesor al lui Cseke Attila în fruntea Ministerului Sănătăţii, a declarat, joi seara, pentru AGERPRES, că nu i s-a propus acest lucru, precizând că decizia va fi luată de Preşedinţia UDMR.
Korodi Attila a explicat că atunci când UDMR urmează să numească un ministru, în principiu, organizaţiile teritoriale ale Uniunii şi membrii Biroului Permanent fac propuneri. În plus, a menţionat Korodi Attila, când este vorba de o urgenţă, formulează câteva opinii şi preşedintele UDMR, iar numele viitorului ministru va fi decis de Preşedinţia Uniunii, un for format din mai multe persoane.
Korodi a ţinut să precizeze că nu i s-a propus să fie ministrul Sănătăţii, refuzând să spună dacă îşi doreşte sau nu să conducă acest minister.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.
"Vom nominaliza pe cineva în 15 zile. Vom avea în zilele care urmează şi consultări cu colegii şi vom rezolva problemele. Eu am spus şi ieri (miercuri - n.r.) în şedinţa de Guvern că până la sfârşitul lui august trebuie să găsim o soluţie pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, dacă vrem într-adevăr un sistem performant. Vom discuta aceste lucruri în coaliţie", a declarat, joi, după anunţul demisiei ministrului Sănătăţii, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor. AGERPRES/(AS-Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Preşedintele CJ Harghita: Intenţia trecerii spitalelor judeţene de urgenţă în subordinea Ministerului Sănătăţii, îngrijorătoare Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, s-a declarat, marţi, împotriva trecerii spitalelor judeţene în subordinea Ministerului Sănătăţii şi a precizat că intenţia ministrului Eugen Nicolăescu este îngrijorătoare şi neobişnuită.
CNAS: Actualizarea preţurilor la medicamente, sursă de finanţare pentru tratamentele inovatoare Bucureşti, 24 feb /Agerpres / - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a salutat marţi decizia Ministerului Sănătăţii de a solicita deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz...
Constanţa: Ministrul Sănătăţii vrea CNAS în subordinea sa Constanţa, 11 iul /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat duminică, la Constanţa, că, în opinia sa, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie să treacă în subordinea ministerului, sau măcar să fie în coordonarea acestuia.
Cseke Attila: Descentralizarea spitalelor nu se face politic Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, joi, că managementul spitalelor transferate autorităţilor locale va reveni proprietarilor de imobil şi că nu vor exista excepţii de la această regulă, indiferent de culoarea politică a primarului sau preşedintelui de Consiliu Judeţean.
Ministrul Sănătăţii a verificat modul de derulare a Programului Naţional de Oncologie Toate cele 11 spitale din reţeaua Ministerului Sănătăţii prin care se derulează Programul Naţional de Oncologie au în prezent stocuri suficiente pentru asigurarea tratamentului oncologic al bolnavilor aflaţi în evidenţă, cel puţin până la data de 1 iunie, se arată într-un comunicat transmis luni de MS...