Cele mai citite
 


Mehedinţi: SJML spune că Poliţia nu a achitat expertizele medico-legale solicitate
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Medicină Legală (SJML) Mehedinţi a sistat eliberarea rapoartelor privind analizele medico-legale solicitate de Inspectoratul Poliţiei Judeţului Mehedinţi din cauza neachitării contravalorii serviciilor prestate.
Surse din cadrul respectivei structuri medicale au declarat vineri pentru AGERPRES că poliţiştii le datorează peste 100.000 lei pentru expertizele medico-legale care se efectuează în cazul vătămărilor corporale produse asupra unor persoane în urma agresiunilor şi accidentelor rutiere şi a unor decese suspecte.
Potrivit reprezentanţilor SJML Mehedinţi, costul pentru o autopsie medico-legală este de 302 lei, pentru autopsia medico-legală a cadavrelor putrefiate/scheletizate este de 390 lei, deplasarea în teren a echipei medico-legale, cercetarea şi examinarea medico-legală a cadavrelor este de 143 lei, transportul cadavrelor din morgile spitalelor sau din locul unde au fost descoperite este de 74 lei, examenul medico-legal al cadavrelor cu identitate necunoscută şi întocmirea dosarului de identificare, inclusiv fotografierea acestora este de 302 lei.
Pentru a nu bloca activitatea de anchetă a poliţiştilor, medicii legişti le eliberează doar nişte concluzii provizorii în baza cărora aceştia să poată să probeze comiterea unor fapte şi să îşi argumenteze deciziile.
În context, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, a afirmat vineri pentru AGERPRES că au fost achitate în urmă cu două luni serviciile efectuate de medicii legişti în anul 2010 şi urmează ca în perioada imediat următoare, în urma rectificării bugetare, să se achite şi debitele din acest an.AGERPRES/(AS-Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Poliţia înregistrează debite restante la Serviciul de Medicină Legală La aproximativ 170.000 de lei se ridică debitele Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mehedinţi către Serviciul de Medicină Legală (SML), a declarat marţi pentru AGERPRES şeful unităţii, dr. Gheorghe Ovidiu.
Mehedinţi: Cercetări în cazul unei femei care a fost găsită înecată în Dunăre Poliţiştii mehedinţeni au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor şi motivelor morţii unei femei de 38 ani din Drobeta Turnu Severin găsită înecată sâmbătă în sectorul Ostrovul Corbului al fluviului Dunărea, a declarat duminică, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie...
Cluj: Anchetă privind cele şase cadavre profanate de la Institutul de Medicină Legală Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a început, miercuri, o anchetă în privinţa celor şase cadavre profanate, aflate în instalaţii frigorifice de la Institutul de Medicina Legală (IML) din Cluj-Napoca.
Mehedinţi: Anchetă a Poliţiei în cazul tinerei cu afecţiuni psihice ţinute în lanţuri Poliţiştii mehedinţeni au declanşat o anchetă în cazul tinerei cu probleme psihice din localitatea Bucura care a fost găsită legată cu lanţul de piciorul patului.
Cluj: Directorul IML demis; procurorii au început o anchetă pentru infracţiunea de profanare de cadavre Directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Cluj-Napoca, Costel Siserman, a fost demis, marţi, din funcţie, prin ordin al ministrului Sănătăţii, în urma anchetei desfăşurate în privinţa cadavrelor profanate în luna martie.
Mehedinţi: Anchetă în cazul femeii de 35 de ani decedată în spital Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mehedinţi a demarat o anchetă în cazul femeii de 35 de ani, care în urmă cu 7 ani suferise un transplant de rinichi şi a decedat la sfârşitul săptămânii trecute.