Cele mai citite
 


Ministrul Finanţelor: ANAF va controla dacă facturile din sănătate sunt corecte
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) trebuie să verifice legalitatea facturilor din sănătate de aproximativ un miliard de lei, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţeanu, la un post privat de televiziune.
'Am dispus la ANAF să se verifice dacă facturile din Sănătate sunt corecte. Anul trecut am avut unele informaţii că s-a forţat. ANAF trebuie să verifice dacă aceste facturi sunt legale. Avem suspiciuni', a arătat ministrul Finanţelor, care a precizat că s-a discutat şi cu ministrul Sănătăţii acest aspect. 'Când a fost vorba despre a se da bani la Sănătate s-a pus şi problema potrivit căreia cheltuielile nu sunt în regulă', a mai arătat Ialomiţianu.
Şeful Ministerului Finanţelor a menţionat că în aceste zile a avut loc o întâlnire între preşedintele ANAF şi preşedintele Casei de Sănătate pentru a demara acest control. 'Rezultatele controlului trebuie să vină până vom da banii respectivi (sumele aprobate prin rectificarea bugetară - n.r.) pentru a vedea dacă nu sunt şi facturi fictive. La Casa de Sănătate cum vine FMI sau UE cum se scot facturi din sertare', a mai spus ministrul finanţelor.
Acesta a subliniat că în sănătate trebuie implementate anumite măsuri, până în luna octombrie, pentru ca sistemul să poată beneficia de fondurile de 300 milioane lei stabilite la rectificarea bugetară. Printre măsuri se numără un sistem mai eficient de control al banului public, promovarea listei medicamentelor ieftine şi introducerea sistemului de coplată. Gheorghe Ialomiţeanu a precizat că Ministerul Finanţelor nu a putut acorda Ministerului Sănătăţii la rectificare cele 4 miliarde de lei solicitate de ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, deoarece nu existau aceşti bani.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Premierul Emil Boc a anunţat miercuri, după şedinţa de Guvern, că la sectorul Sănătăţii bugetul a fost suplimentat bugetul cu 300 de milioane de lei direct prin rectificare, la care se adaugă 150 de milioane de lei în Fondul de rezervă, bani care vor fi alocaţi imediat către Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate, după ce se fac primii paşi stabiliţi pe linia reformei.AGERPRES/(AS-Mariana Nica)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Dialogul va continua între ministrul Sănătăţii şi medicii de familie Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seara, la B1TV, că dialogul între ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi reprezentanţii medicilor de familie pe marginea contractului-cadru va continua în perioada următoare.
Emil Boc: Cseke Attila nu şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, nu şi-a prezentat demisia din funcţie în ultimele două zile şi nici nu şi-a anunţat intenţia în acest sens, după tragedia de la maternitatea Giuleşti soldată cu moartea a patru bebeluşi.
Ministrul Sănătăţii, în vizită de lucru în judeţul Călăraşi Ministerul Sănătăţii va elabora un Plan naţional de resurse umane pentru a le oferi medicilor o perspectivă pe termen mediu şi lung, a declarat, vineri, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, aflat într-o vizită de lucru în judeţul Călăraşi.
Cseke Attila: 2010 a fost un an greu pentru sistemul sanitar Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a apreciat că anul 2010 a fost un an greu pentru sistemul de sănătate.
UPDATE Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie Ministrul Sănătăţii va trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, fiind vorba de verificări în legătură cu managerul unităţii medicale, dr. Monica Pop.
Ministerul Sănătăţii a deblocat procedurile de transplant pulmonar Transplantul pulmonar va fi reluat în scurt timp ca urmare a demersurilor Ministerului Sănătăţii, prin semnarea scrisorii de intenţie între Agenţia Naţională de Transplant şi organizaţia europeană de profil Eurotransplant.