Cele mai citite
 


Ovidiu Brânzan (PSD): Salut gestul lui Attila Cseke, pe care îl apreciez ca fiind unul de verticalitate
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Social-democratul Ovidiu Brânzan a salutat joi, într-o declaraţie pentru AGERPRES, demisia ministrului Sănătăţii, Attila Cseke, susţinând că gestul acestuia este unul de verticalitate.
În opinia sa, factorul determinant în luarea deciziei de către Attila Cseke de a-şi prezenta demisia a fost conflictul dintre Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
"Conflictul dintre minister şi CNAS a fost, în opinia mea, determinant în luarea acestei decizii, pentru că ministrul nu avea nicio putere şi niciun control asupra banilor de la CNAS. Să nu poţi face strategia Sănătăţii pe banii tăi, din Sănătate, este un lucru care l-ar deranja pe oricare ministru", a declarat Ovidiu Brânzan, fost deţinător al portofoliului sănătăţii.
De la noul ministru, liderul social-democrat timişean susţine că aşteaptă să continue reforma, întrucât au fost şi lucruri bune în mandatul lui Attila Cseke, şi să rezolve controlul asupra CNAS.
"Demisia lui Cseke nu va duce la ieşirea de la guvernare a UDMR, deoarece este problema ministrului Sănătăţii, care s-a supărat pentru că nu a avut buget şi nu a fost consultat. Salut gestul lui Attila Cseke, pe care îl apreciez ca fiind unul de verticalitate", a spus Brânzan.
Şi secretarul Comisiei de sănătate din Camera Deputaţilor, liberalul Horia Cristian, a salutat decizia ministrului de a-şi prezenta demisia din funcţie.
"În sfârşit, s-a decis să demisioneze. Aştept un ministru mai bun, care să cunoască şi legile şi Constituţia, la modul cel mai serios", a declarat, pentru AGERPRES, Horia Cristian.
De altfel, deputatul liberal l-a acuzat de mai multe ori pe ministrul Attila Cseke că ia decizii care nu corespund cu trendul şi cerinţa mondială în ceea ce priveşte reformarea sistemului de spitale.
Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, şi-a anunţat joi demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată premierului.
El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare, iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri - reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură. AGERPRES/(A - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
Radu Ţibichi (CNAS): Se lucrează la o cartografiere a serviciilor medicale Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, împreună cu Ministerul Sănătăţii, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, va realiza până la sfârşitul anului o cartografiere a serviciilor de sănătate, a declarat marţi preşedintele CNAS, Radu Ţibichi.
Victor Ponta: CNAS ar trebui să fie sub controlul Parlamentului Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să fie sub controlul Parlamentului, doar în acest fel putându-se elimina controversele şi speculaţiile cu privire la interesele care stau în spatele funcţionării acestei instituţii, declară preşedintele PSD, copreşedintele Uniunii Social Liberale...
Victor Ponta: Soluţia obţinută cu forţa de UDMR este mult mai bună decât cea de dinainte Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, consideră că soluţia "obţinută cu forţa" de UDMR, în urma consultărilor cu Partidul Democrat Liberal (PDL), potrivit căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, este mai bună decât cea de...