Cele mai citite
 


Satu Mare: Cursuri gratuite pentru îngrijitori de bolnavi
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 70 de persoane din judeţul Satu Mare vor urma gratuit cursuri de îngrijitori de bolnavi, printr-un proiect derulat de către Crucea Roşie Satu Mare.
Directorul Crucii Roşii Satu Mare, Rodica Borlan, a declarat vineri în cadrul unei conferinţe de presă că prima grupă de 25 de persoane va începe cursurile luni, 8 august, urmând să fie în total trei serii, adică 75 de persoane.
Proiectul "Mondojob - Şanse noi pentru persoane din afara câmpului muncii din mediul urban şi rural" îşi propune recalificarea personală a persoanelor inactive pe piaţa muncii sau şomeri din mediul urban sau rural, prin dezvoltarea personală şi orientarea profesională. În urma activităţilor desfăşurate în acest proiect, persoanele selectate vor dobândi competenţe profesionale specifice meseriei de îngrijitor bolnavi şi baby-sitter.
'Candidaţii au avut de susţinut mai multe teste de personalitate, evaluarea fiind făcută de către un psiholog, iar cele mai bune, în funcţie de punctajul obţinut, au fost incluse în proiect. De asemenea, va fi creat un site special realizat pentru acest proiect, iar cei care vor dori să aibă parte de serviciile lor vor putea să ne contacteze, datele lor fiind afişate pe site. Cert este că o să avem servicii de calitate, iar personalul va fi pregătit prin aceste cursuri de dezvoltare profesională să facă faţă oricărei situaţii', a declarat Rodica Borlan.
În urma cursului, persoanele vor învăţa să facă faţă oricărei situaţii, să acorde prim ajutor, să facă masaj, să gestioneze bine relaţiile cu bolnavii. AGERPRES /(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Satu Mare: Peste 250 de femei de la ţară, formate profesional prin Crucea Roşie Peste 250 de femei din mediul rural din judeţul Satu Mare au urmat cursuri gratuite de formare profesională ca infirmieră, îngrijitor bătrâni sau baby sitter, printr-un proiect european derulat de către filiala Crucii Roşii.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Satu Mare: Cursuri gratuite prin Crucea Roşie de babysitter, infirmier sau îngrijitori de bătrâni Un număr de 470 de persoane din judeţul Satu Mare vor urma cursuri gratuite de îngrijitori bătrâni, babysitter sau infirmiere, printr-un proiect cu finanţare europeană derulat de către Crucea Roşie (CR) Satu Mare.
Olt: Cursuri gratuite de prim ajutor organizate de Crucea Roşie Funcţionarii şi ziariştii din judeţul Olt pot participa începând din luna octombrie la cursuri gratuite de prim-ajutor, organizate de Crucea Roşie, filiala Olt, cu ajutorul voluntarilor.
Hunedoara: Meditaţii pentru Bacalaureat oferite gratuit de Crucea Roşie Deva Absolvenţii de liceu din judeţul Hunedoara pot lua parte la un program de meditaţii gratuite pentru Bacalaureat, oferit de Crucea Roşie filiala Deva, scopul principal al proiectului - ce va începe pe 2 martie - fiind acela de a-i ajuta pe elevii din familiile nevoiaşe să se pregătească în condiţii bune...
"Crucea Roşie pentru copii", program lansat la Miercurea Ciuc, în premieră naţională Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Crucea Roşie Harghita a lansat, în premieră naţională, un program destinat copiilor, care are rolul de a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici şi de a-i implica în activităţi care să le fie pe plac.