Cele mai citite
 


Spitalul Judeţean Dâmboviţa, în lucrări de reabilitare şi modernizare
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Judeţean Dâmboviţa se află în proces de modernizare şi reabilitare, fondurile pentru lucrări fiind asigurate în cea mai mare parte printr-un proiect european în valoare de 20 milioane de euro, dar şi de la Consiliul Judeţean şi Ministerul Sănătăţii.
Preşedintele CJ Dâmboviţa, Florin Popescu, a mers să vadă, vineri, stadiul lucrărilor de la spital şi a declarat că acestea s-au efectuat la un nivel de circa 10% din total.
El a precizat însă că lucrările vor fi finalizate în 2012.
''Până la sfârşitul lunii septembrie va fi terminată reabilitarea termică. Credem că până la sfârşitul anului va fi instalată aparatura RMN şi se va putea lucra pe unul din nivele, vor fi finalizate cele cinci săli de operaţie ce vor fi la standarde europene, dotate cu aparatura necesară, astfel încât serviciile în sănătatea dâmboviţeană să crească. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a mai alocat 1,5 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări suplimentare, de care aveam nevoie şi care nu erau prinse în proiectul cu finanţare europeană, cum ar fi refacerea instalaţiei electrice sau reabilitarea interioară a saloanelor, deoarece după înlocuirea tâmplăriei au apărut probleme la pervazuri, la uşi'', a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa.
Florin Popescu s-a referit şi la lucrările care sunt efectuate şi în curtea Spitalului Judeţean, subliniind că reabilitarea este una de amploare, ce cuprinde inclusiv reamenajarea spaţiului verde din curtea spitalului şi a parcărilor, pe lângă lucrările importante de la clădirile unităţii medicale, refacerea saloanelor şi a sălilor de operaţii, precum şi dotările cu aparatură medicală modernă.
''A fost asfaltată parcarea din faţa clădirii centrale, va mai exista o parcare de 200 de locuri pentru pacienţi şi vizitatori. La intrarea în spital vor fi trei benzi, dintre care una pentru Salvare, pentru că de multe ori ambulanţele erau blocate de maşinile care staţionau în curtea spitalului. Până la sfârşitul lunii august vor fi finalizate lucrările de reabilitare a spaţiilor verzi'', a mai spus Popescu.
Pe perioada lucrărilor, spitalul funcţionează la capacitate normală, lucrările efectuându-se treptat, pe secţii.
Pe lângă cei 83,1 milioane de lei, valoarea proiectului european, la lucrările de reabilitare a Spitalului Judeţean Târgovişte contribuie CJ cu 8 milioane de lei şi Ministerul Sănătăţii cu 6 milioane de lei.
Conform directorului Spitalului Judeţean Târgovişte, Lavinia Ionesvu, ministerul va mai aloca aparatură medicală în valoare de 850.000 de euro.
La sfârşitul anului trecut, CJ Dâmboviţa a preluat în administrare Spitalul Judeţean Târgovişte şi alte cinci unităţi medicale din judeţ, pe care le-a transformat în secţii ale acestuia: Sanatoriul TBC Moroieni, Spitalul de Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei, Centrul de Sănătate Voineşti, Centrul de Recuperare Neuromotorie Copii Gura Ocniţei şi Spitalul Municipal Târgovişte. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu un aparat RMN Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală, printre care un aparat RMN şi un tomograf, iar cinci săli de operaţii vor fi amenajate la standarde europene, banii fiind asiguraţi printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de circa 20 de milioane de euro.
Dâmboviţa: Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat şi vor fi investiţi 22 milioane euro Spitalul Judeţean Târgovişte va fi reorganizat, vor mai fi angajaţi medici şi vor fi făcute investiţii de circa 22 de milioane de euro, fonduri asigurate printr-un proiect de 20 de milioane de euro cu finanţare europeană iar restul, din bugetul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.
Dâmboviţa: Aparatură medicală de opt milioane de euro pentru Spitalul Judeţean Târgovişte Spitalul Judeţean Târgovişte va fi dotat cu aparatură medicală în valoare de aproximativ opt milioane de euro, printre achiziţii fiind un tomograf şi un aparat RMN, a anunţat, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Florin Popescu.
Dâmboviţa: Corecţii financiare şi lucrări întârziate la Spitalul Judeţean Târgovişte Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu circa şapte luni, iar proiectul cu fonduri europene de 83 de milioane de lei a suferit corecţii financiare de 25%, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian...
Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat bani pentru modernizarea unor secţii ale Spitalului Judeţean Târgovişte, 25 feb /Agerpres/ - Consiliul Judeţean Dâmboviţa a alocat, vineri, în şedinţă ordinară, 5,6 milioane de lei pentru lucrări de reparaţii şi modernizări ale unor secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Dâmboviţa: Lucrările din fonduri europene de la Spitalul Judeţean Târgovişte, întârziate cu câteva luni Lucrările de reabilitare şi modernizare a Spitalul Judeţean din Târgovişte sunt întârziate cu mai bine de cinci luni din cauza unor lucrări neprevăzute a căror valoare este de ordinul milioanelor de lei, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.