Cele mai citite
 


Un centru de transplant medular la Institutul Clinic Fundeni
sâmbătă, 6 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O prioritate absolută a managerului Institutului Clinic Fundeni, dr.Carmen Orban, este extinderea Centrului pentru transplant medular.
"Am în vedere organizarea unui centru separat pentru transplant medular pentru copii. În cadrul institutului se realizează 300 de transplanturi medulare. Dintre acestea, aproximativ 20% o reprezintă transplantul pentru copii. Cererea este mult mai mare, iar prin înfiinţarea Registrului naţional de celule se va aborda şi transplantul medular cu celule de la persoane neînrudite, şi numărul celor care vor fi transplantaţi va creşte" a declarat pentru AGERPRES, dr. Carmen Orban.
În plus, a menţionat aceasta, aici se va înfiinţa şi Centrul pentru Hemofilie şi Talasemie, care va fi singurul din Bucureşti pentru adulţi şi pentru copii.
"Avem aproape 3.000 de internări la pediatrie, în primul trimestru al acestui an, şi o patologie extrem de variată de la infecţii respiratorii până la boli foarte grave cum este cazul leucemiei sau a altor afecţiuni nemaligne dar care necesită o perioadă lungă de spitalizare. Ne-am gândit ca, pe lângă creşterea calităţii actului medical care pentru noi este o preocupare permanentă, să facem demersuri şi suntem în curs de finalizare pentru amenajarea unei minigrădini zoologice, pe lângă locul de joacă, care va fi modernizat cu sprijinul financiar al unor asociaţii umanitare", a detaliat managerul institutului. AGERPRES/(A - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Institutul Clinic Fundeni a realizat 300 de transplanturi medulare Centrul de Hematologie şi Transplant Medular din cadrul Institutului Clinic Fundeni a marcat vineri realizarea a 300 de proceduri - transplanturi de celule stem hematopoietice auto şi allogrefe, la copii şi adulţi.
Institutul Clinic Fundeni inaugurează un departament dedicat pacienților cu hemofilie Începând din luna februarie, pacienții cu hemofilie beneficiază de un departament special amenajat la Institutul Clinic Fundeni, unde vor putea fi preluați de o echipă multidisciplinară conform recomandărilor europene.
Institutul Clinic Fundeni realizează peste 50% din transplanturile de rinichi din România Numărul total de transplanturi hepatice la Institutul Clinic Fundeni a ajuns la 500, iar Centrul pentru Uronefrologie şi Transplant Renal din cadrul institutului realizează peste 50% din transplanturile de rinichi din România.
Investiţia de extindere a Secţiei de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni se ridică la 800.000 de euro Secţia de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni a fost modernizată şi extinsă, investiţia fiind de 800.000 de euro, fondurile fiind rezultate din campania 'Cifrele înseamnă viaţă' derulată în decembrie 2011 prin asociaţia Salvează Vieţi.
Institutul Clinic Fundeni, Asociaţia Dăruieşte Viaţa şi GDF SUEZ Energy România demarează programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ Programul ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ vizează crearea unui centru regional de diagnosticare în profunzime a cancerului de sânge la copii şi adulţi în cadrul Institutului Clinic Fundeni. Programul are durata de un an şi implică o contribuţie financiară de 375.000 de euro din partea GDF SUEZ Energy...
Secţia de transplant medular de la Institutul Clinic Fundeni a fost extinsă Institutul Clinic Fundeni şi-a extins secţia de transplant medular, în prezent, în compartimentele lărgite şi reamenajate, funcţionând şase paturi sterile pentru copii şi 11 paturi sterile pentru adulţi.