Cele mai citite
 


Un nou medicament pentru prevenirea accidentelor vasculare datorate tulburărilor de ritm cardiac
sâmbătă, 6 august 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Pentru prima dată în ultimii 50 de ani, un nou anticoagulant inovator pentru prevenţia accidentelor vasculare datorate unei tulburări frecvente a ritmului cardiac a fost aprobat în Europa, se arată într-un comunicat de presă al companiei producătoare.
Comisia Europeană (CE) a aprobat joi noul anticoagulant oral Pradaxa® (dabigatran etexilat), dezvoltat de Boehringer Ingelheim, pentru prevenţia accidentelor vasculare cerebrale la pacienţii cu fibrilaţie atrială aflaţi la risc crescut de accident vscular cerebral.
Noul medicament este mai eficient, mai uşor de administrat şi produce mai puţine hemoragii decât alte tratamente disponibile.
Dabigatran este singurul anticoagulant oral aprobat care reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral la pacienţii cu fibrilaţie atrială.
Fibrilaţia atrială este cea mai frecventă tulburare a ritmului cardiac:unu din patru adulţi de peste 40 de ani va suferi de fibrilaţie atrială în decursul vieţii, ceea ce înseamnă peste 4,5 milioane de pacienţi cu fibrilaţie atrială în Europa.
Pacienţii cu fibrilţie atrială prezintă un risc de cinci ori mai mare de a suferi un accident vascular cerebral. Se estimează că incidenţa acestei afecţiuni se va dubla până în 2050, acest lucru însemnând că gestionarea eficientă a acestei tulburări devine una dintre priorităţile sistemului de sănătate.
Numeroase evenimente de accident vascular cerebral datorate fibrilaţiei atriale pot fi prevenite printr-un tratament antitrombotic corespunzător. Folosirea acestui nou tratament poate preveni trei din patru evenimente de accident vascular cerebral datorat fibrilaţiei atriale.
Accidentele vasculare cerebrale cauzate de fibrilaţia atrială pot fi deosebit de periculoase, deoarece cheagurile sunt adesea foarte mari, blocând circulaţia sângelui prin vasele importante ale creierului.
Spre deosebire de accidentele vasculare de altă cauză, consecinţele sunt mult mai severe, adesea permanente, precum pierderea funcţiei musculare sau a vorbirii.
Potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), România se numără printre primele locuri în lume în privinţa mortalităţii prin accident vascular cerebral, în condiţiile în care, anual, 10% din populaţia planetei moare din această cauză.
Statisticile arată că accidentele vasculare cerebrale reprezintă a treia cauză de mortalitate în lume, după bolile cardiovasculare.
Aprobarea dabigatran etexilat pentru prevenţia accidentului vascular cerebral la pacienţii cu fibrilaţie atrială se bazează pe rezultatele din studiul RE-LY®, unul dintre cele mai ample studii conduse în fibrilaţia atrială, care a înrolat peste 18.000 de pacienţi.
Datorită efectelor predictibile şi consistente, dabigatran etexilat nu necesită monitorizare frecventă de rutină a coagulării sângelui, nici ajustarea dozelor, spre deosebire de terapia cu alte medicamente.
Efectul noului anticoagulant nu este influenţat de alimentaţie, iar tratamentul prezintă un potenţial scăzut de interacţiune cu alte medicamente.
În afara UE, dabigatran etexilat a fost aprobat deja în prevenţia accidentelor vasculare datorate fibrilaţiei atriale în S.U.A., Canada, Japonia, Australia, precum şi în alte ţări de pe patru continente. De asemenea, a fost aprobat în peste 80 de ţări cu denumirea Pradaxa® pentru prevenţia formării cheagurilor de sânge (profilaxie primară pentru evenimente tromboembolice) la pacienţii care intenţionează să se supună unei intervenţii chirugicale de înlocuire electivă totală a şoldului sau a genunchiului.
'Aprobarea europeană a dabigatran etexilat pentru prevenţia accidentelor vasculare cerebrale şi a emboliei sistemice constituie un alt pas important în demersul nostru de a face accesibil acest medicament revoluţionar în întreaga lume. Dabigatran va contribui la alinarea suferinţei imense cauzate de accidentele vasculare cerebrale în fibrilaţia atrială', a spus prof. Andreas Barner, purtător de cuvânt al Consiliului Director al companiei producătoare.AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
de scodrea elvira
cum putem intra in posesia unei retete? poate inlocui sintromul? se poate folosi si cu altemedicamente? se poate administra si in factor v leiden.FELICITARI CELOR CARE AU REUSIT APROBAREA MEDICAMENTULUI .

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pradaxa® (dabigatran etexilat) 150 mg administrat de două ori pe zi continuă să fie singurul anticoagulant oral care a demonstrat reducerea semnificativă a accidentelor vasculare cerebrale ischemice comparativ cu un AVK, în cadrul studiului de referință R Pornind de la informațiile din cele patru studii care au evaluat anticoagulantele orale de nouă generație (NACO) în prevenția accidentelor vasculare cerebrale cauzate de fibrilația atrială,1-6 Pradaxa® (dabigatran etexilat) 150 mg administrat de două ori pe zi continuă să fie singurul NACO care a...
Pradaxa® obține aprobarea UE pentru tratamentul și reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) Pradaxa® este o opțiune simplă de tratament, la fel de eficientă ca un antagonist de vitamină K, dar cu risc de hemoragii mult mai scăzut, ceea ce constituie un avantaj major pentru pacienții cu TVP și EP.1–4
O nouă alternativă în prevenţia accidentului vascular cerebral Comitetul pentru Produse Medicamentoase de Uz Uman (CHMP) a recomandat aprobarea medicamentului Dabigatran etexilat în statele membre ale Uniunii Europene pentru prevenţia accidentului vascular cerebral şi a emboliei sistemice la pacienţii adulţi cu fibrilaţie atrială non-valvulară, care prezintă unul...
Boehringer Ingelheim pregătește două noi studii clinice globale pentru Pradaxa® (dabigatran etexilat) ce vor include populații extinse de pacienți RE-SPECT ESUS™ va investiga eficiența și siguranța Pradaxa® (dabigatran etexilat) pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale recurente la pacienții care au suferit accident vascular cerebral embolic cu o cauză nedeterminată (ESUS)
FDA a aprobat Pradaxa® pentru tratamentul și reducerea riscului de recurenţă a trombozei venoase profunde (TVP) și a emboliei pulmonare (EP) Noile indicații pentru Pradaxa® oferă pacienților din S.U.A cu TVP și EP o opțiune simplă de tratament, care este la fel de eficientă, dar cu risc de hemoragii mult mai scăzut comparativ cu tratamentul cu un antagonist de vitamină K, warfarina.1,2,3
Noi rezultate pe termen lung confirmă beneficiile consistente și profilul de siguranță al Pradaxa® pe o durată de peste 6 ani Pradaxa® (dabigatran etexilat) este singurul anticoagulant oral de nouă generație cu rezultate pe termen lung obținute pe o perioadă de peste 6 ani care susțin rolul benefic în prevenția accidentului vascular cerebral (AVC) cauzat de fibrilația atrială 1