Cele mai citite
 


Cordoba: În şase luni, Crucea Roşie a ajutat 230 de imigranţi, în majoritate romi români şi minori
duminică, 7 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În primul semestru al anului, Crucea Roşie spaniolă a acordat ajutor social pentru circa 230 de persoane, în majoritate romi români şi minori, din 18 aşezări pentru imigranţi amplasate în diverse zone din Córdoba (capitala provinciei Andalucia, în sudul Spaniei - n.red.), informează sâmbătă Europa Press.
Surse ale instituţiei umanitare au precizat pentru Europa Press că, în primele şase luni ale anului 2011, au avut loc 39 de deplasări la 18 tabere de imigranţi, 'în marea lor majoritate cetăţeni români de etnie romă, între care foarte mulţi minori'.
La nivelul întregii provincii, în perioada ianuarie - iunie, voluntarii Crucii Roşii au realizat 56 de deplasări la 22 de tabere diferite. Per total, Crucea Roşie spaniolă a asistat în primul semestru al anului 296 de persoane în diverse tabere din întreaga provincie, dintre care 168 de bărbaţi şi 128 de femei.
Europa Press scrie că 90% dintre locuitorii acestor aşezări sunt cetăţeni români de etnie romă, restul fiind marocani, lituanieni, dar şi cetăţeni ai altor ţări. Dat fiind faptul că predomină cetăţenii români, reprezentanţii Crucii Roşii se deplasează întotdeauna în taberele de imigranţi însoţiţi de un mediator intercultural de naţionalitate română. Crucea Roşie spaniolă mai precizează că un sfert din numărul total al persoanelor cărora li s-a acordat asistenţă este format din minori.
În cadrul acestui proiect, finanţat de Ministerul Muncii şi Imigraţiei din Spania, Crucea Roşie a oferit asistenţă socio-sanitară imigranţilor, a distribuit material de urgenţă, precum corturi, saci de dormit, kituri de igienă, produse pentru mame şi bebeluşi, saci de gunoi, lanterne şi recipiente pentru apă. În plus, voluntarii au mai distribuit alimente precum paste, făină şi lapte praf.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
În şase luni, Crucea Roşie spaniolă a ajutat 230 de imigranţi, în majoritate romi români şi minori În primul semestru al anului, Crucea Roşie spaniolă a acordat ajutor social pentru circa 230 de persoane, în majoritate romi români şi minori, din 18 aşezări pentru imigranţi amplasate în diverse zone din Córdoba (capitala provinciei Andalucia, în sudul Spaniei - n.red.), informează sâmbătă Europa Press...
Crucea Roşie critică proiectul instalării unor tabere de corturi pentru refugiaţi în Austria Crucea Roşie a criticat vineri proiectul instalării unor tabere de corturi pentru solicitanţii de azil în Austria, proiect anunţat de guvernul austriac în această săptămână din cauza numărului mare de imigranţi, relatează AFP.
Crucea Roşie: 16 imigranţi, spitalizaţi în Austria; Viena face apel la solidaritatea UE 16 imigranţi care au sosit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică în Austria din Ungaria au fost internaţi în spitale, inclusiv şapte copii pentru diaree, vărsături şi deshidratare, a anunţat Crucea Roşie, citată de DPA.
Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate Crucea Roşie a lansat un apel umanitar de urgenţă pentru susţinerea persoanelor sinistrate, care nu îşi pot procura singure hrana, anunţă organizaţia într-un comunicat de presă remis joi AGERPRES.
Apel umanitar de urgenţă al Crucii Roşii Române în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal Crucea Roşie Română a lansat marţi un apel umanitar de urgenţă în sprijinul victimelor cutremurului din Nepal din 25 aprilie.
Crucea Roşie Timiş a pregătit aproximativ 2000 de pachete cu produse alimentare şi de igienă pentru eventualii refugiaţi Crucea Roşie Timiş are pregătite 1.000 de pachete alimentare cu produse greu perisabile şi 940 de pachete igienice de primă necesitate, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Lucian Trif, directorul filialei judeţene a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.