Cele mai citite
 


Mehedinţi: Spitalul din oraşul Strehaia s-a redeschis doar pe hârtie, susţine primarul
duminică, 7 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul din oraşul Strehaia, a cărui activitate a încetat la data de 1 mai, a devenit mărul discordiei între primăria localităţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Mehedinţi, a declarat sâmbătă pentru AGERPRES primarul Sâmion Burcu.
Potrivit sursei citate, consiliul local al Primăriei Strehaia a fost de acord cu propunerea CJ Mehedinţi ca în clădirea respectivei unităţi spitaliceşti să funcţioneze o secţie externă a Spitalului de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin şi a emis în acest sens o hotărâre.
"Este nevoie de spital pentru a asigura asistenţă medicală celor aproape 50.000 de cetăţeni din localităţile arondate oraşului Strehaia. Din păcate, reprezentanţii CJ Mehedinţi se dovedesc a fi nişte demagogi. Faţă de cetăţeni se arată interesaţi de funcţionarea unui centru medical, dar în culise fac tot ce pot să împiedice înfiinţarea lui", a susţinut Burcu.
În context, edilul a arătat că "administraţia judeţeană refuză să aloce fondurile necesare reluării activităţii spitaliceşti". "Din păcate, marea majoritate a cetăţenilor din Strehaia cunosc faptul că fondurile primăriei sunt repartizate de la bugetul statului de CJ Mehedinţi şi că pentru unitatea spitalicească de aici nu au alocat niciun leu din cauză că sunt liberal", a spus Burcu.
În opinia acestuia, conducerea CJ Mehedinţi se află în imposibilitatea de a finanţa infrastructura spitalicească din Strehaia.
"Dacă îi îngrijorează sănătatea cetăţenilor şi cariera medicilor au o soluţie: să aloce bani primăriei pentru plata utilităţilor, a medicamentelor şi serviciilor. Este uşor să scrii pe hârtie că la Strehaia funcţionează un centru de asistenţă medicală sau un azil de bătrâni şi să nu fii preocupat de asigurarea surselor de finanţare, aşa cum prevede legea", a mai spus Burcu. AGERPRES/ (A, AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Centrele de permanenţă asigură asistenţa medicală de urgenţă în perioada sărbătorilor Cele trei centre de permanenţă din municipiul Drobeta Turnu Severin şi oraşele Strehaia şi Vînju Mare asigură între 31 decembrie şi 3 ianuarie asistenţa medicală.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Mehedinţi: Cinci intervenţii de asistenţă medicală rezolvate de SMURD Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit, marţi, în cinci cazuri în care au acordat primul ajutor de urgenţă unor persoane din localităţile Drobeta Turnu Severin, Cremenea de Jos, Comanda şi Albuleşti.
Mehedinţi: Consilierii judeţeni au aprobat transformarea spitalelor desfiinţate în secţii ale SJU Spitalele desfiinţate din oraşele Strehaia şi Vânju Mare vor deveni secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Drobeta Turnu Severin, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, Marius Bălu.
Mehedinţi: Echipajele SMURD au acordat asistenţă medicală persoanelor afectate de caniculă Echipajele SMURD ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi au intervenit în ultimele 24 de ore, pentru asigurarea asistenţei medicale la un număr de zece persoane afectate de temperaturile ridicate din apartamente sau de pe stradă, a declarat joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt...
Mehedinţi: Spitalele desfiinţate din Vînju Mare şi Strehaia, secţii externe ale SJU Spitalele orăşeneşti din Vînju Mare şi Strehaia, desfiinţate din 1 aprilie, au fost transformate în secţii externe ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Drobeta Turnu Severin, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Marius Bălu.