Cele mai citite
 


Emil Boc: Pentru sănătate am alocat 300 de milioane de lei, alte 150 sunt în fondul de rezervă
luni, 8 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Premierul Emil Boc a declarat duminică la videoconferinţa cu prefecţii că la rectificarea bugetară pentru sănătate au fost alocate direct 300 de milioane de lei iar alte 150 de milioane de lei sunt în fondul de rezervă şi se alocă imediat, pe măsură ce se implementează măsurile agreate cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
"De asemenea, am acordat credite de angajament de 1,6 miliarde de lei pentru plata medicamentelor şi a programelor naţionale de sănătate la care se mai adaugă şi 22 de milioane de lei pentru achiziţionarea unui elicopter pentru situaţii de urgenţă astfel încât să facă faţă nevoilor crescânde de intervenţii în domeniu", a mai spus Boc.
El a adăugat că Ministerul Sănătăţii are un calendar foarte precis care prevede implementarea unor măsuri de reformă şi care în esenţă se referă la: taxa clawback, impunerea genericelor, pachetul minimal de servicii, la care se adaugă cardul naţional de sănătate, prescripţia electronică.
Premierul a mai precizat că toate aceste măsuri vor diminua evaziunea în domeniu sau "scurgerea banilor pe alte căi decât cele legale". AGERPRES/(A-Dana Piciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Emil Boc: Taxa de claw-back va fi introdusă până la sfârşitul lunii august Premierul Emil Boc a declarat, joi, la postul public de radio, că taxa claw-back va fi introdusă prin hotărâre de Guvern sau ordonanţă de urgenţă până la finalul lunii august.
Premierul Boc: Guvernul are de promovat săptămâna viitoare taxa clawback şi impunerea genericelor în Sănătate Premierul Emil Boc i-a cerut, miercuri, în şedinţa de Guvern, noului ministru al Sănătăţii, Ladislau Ritli, să pregătească actele normative privind implementarea taxei clawback aplicabilă producătorilor de medicamente şi pentru impunerea medicamentelor cu denumire generică pe lista compensatelor, pentru...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Emil Boc: Sperăm ca până la 19 august să găsim un înlocuitor la Ministerul Sănătăţii care să continue reforma în sănătate Liderii Coaliţiei de guvernământ au discutat în cadrul şedinţei de luni problema găsirii unui nou ministru la portofoliul sănătăţii, a declarat premierul Emil Boc, precizând că până pe 19 august, când expiră interimatul la Ministerul Sănătăţii al lui Cseke Attila, să fie găsit un înlocuitor pentru acesta...
UPDATE Premierul Emil Boc: Raed Arafat revine la Ministerul Sănătăţii ca subsecretar de stat Dr. Raed Arafat va reveni în funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), a anunţat marţi premierul Emil Boc.