Cele mai citite
 


Ialomiţa: Autorităţile vor transformarea spitalului din Ţăndărei în centru de sănătate multifuncţional
luni, 8 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale şi judeţene fac demersuri susţinute pentru ca spitalul orăşenesc Ţăndărei, propus în luna martie a.c. pentru transformare în cămin de bătrâni, să devină centru de sănătate multifuncţional.
După ce reprezentanţii unităţii administrativ-teritoriale au refuzat transformarea spitalului în cămin de bătrâni, în condiţiile în care a încheiat anul 2010 fără pierderi la buget, de la 1 aprilie unităţii spitaliceşti nu i-a mai fost asigurată finanţarea.
În luna mai, o clinică din Bucureşti, SC Hospital Clinic Dr. Filip SRL, adresa Consiliului local o scrisoare de intenţie prin care dorea preluarea unităţii spitaliceşti, printr-un contract de asociere în participaţiune.
La scurt timp, consilierii locali din Ţăndărei s-au întâlnit în şedinţă, luând hotărârea de a se încheia acel contract de asociere în participaţiune, chiar dacă o parte dintre consilieri s-a declarat împotrivă, având anumite rezerve cu privire la legalitatea acestui demers.
Vizavi de hotărârea Consiliului local Ţăndărei, emisă în data de 17 mai, Instituţia Prefectului nu a dat aviz de legalitate, astfel că aceasta a fost revocată şi, implict, contractul de asociere.
În prezent, autorităţile au găsit o altă soluţie, de a transforma spitalul într-un centru de sănătate multifuncţional.
Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa, Dan Noel, centrul va avea o cameră primire urgenţe, cabinete de specialitate, o staţie de ambulanţă şi avem promisiuni şi pentru un echipaj SMURD pentru îmbunătăţirea activităţii. "Ambulatoriul de specialitate va beneficia de 20 de paturi cu internări de zi, paturi care nu intră în cele finanţate de Ministerul Sănătăţii, ci de Casa de Sănătate. De asemenea, prin reorganizarea unor secţii din spitalul judeţean sperăm să reînfiinţăm şi secţia exterioară de psihiatrie de la Ţăndărei", a precizat directorul DSP Ialomiţa.
Preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Silvian Ciupercă, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, că atât primarul oraşului, Vasile Sava, cât şi directorul spitalului din Ţăndărei, Mioara Constantin, vor depune dosarul cu documentele necesare la Ministerul Sănătăţii, existând şanse destul de mari pentru a fi acceptat.
"Pregătim dosarul, pe care luni (n.r. 8 august) îl vor prezenta la minister într-o formă incipientă şi îi dăm drumul conform prevederilor legale pentru înfiinţarea unui centru de sănătate multifuncţional. Avem acordul conducerii spitalului judeţean, al DSP. Dosarul va fi văzut în această formă de cineva de la Ministerul Sănătăţii care a lucrat la norme, ne pregătim, apoi ne ducem cu o variantă care nu mai poate fi respinsă", a precizat Silvian Ciupercă.
De la 1 august, în judeţul Ialomiţa funcţionează şi cinci centre de permanenţă în localităţile Dridu, Miloşeşti, Sf. Gheorghe, Amara şi Făcăeni, în care îşi desfăşoară activitatea 35 de medici şi 35 de cadre medico-sanitare.
Fondurile necesare funcţionării dar şi pentru plata medicilor şi cadrelor medicale medii există până la sfârşitul anului, respectiv 200.000 lei, astfel că nu se aşteaptă să apară disfuncţionalităţi. AGERPRES/(A, AS-Mihaela Leţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: O clinică din Bucureşti, interesată de spitalul din Ţăndărei O clinică din Bucureşti intenţionează să preia spitalul orăşenesc Ţăndărei, închis la începutul lunii aprilie, după ce a fost propus pentru a fi transformat în cămin de bătrâni.
Ialomiţa: Miting de protest împotriva desfiinţării Spitalului din Ţăndărei Aproximativ 500 de angajaţi ai Spitalului orăşenesc Ţăndărei, alături de autorităţile locale şi judeţene, cetăţeni din 13 localităţi limitrofe, dar şi de membri ai organizaţiilor judeţene PSD şi PNL, protestează, sâmbătă, în faţa Primăriei oraşului Ţăndărei, faţă de decizia de desfiinţare a spitalului...
Ialomiţa: Autorităţile anunţă redeschiderea Spitalului Orăşenesc Ţăndărei Autorităţile locale şi judeţene, dar şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi Casei Judeţene de Sănătate Ialomiţa au anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, redeschiderea, începând de săptămâna viitoare, a Spitalului Orăşenesc Ţăndărei, fără activitate de aproximativ un an şi opt...
Brăila: DSP susţine că Centrul Judeţean de Glaucom nu este avizat de Ministerul Sănătăţii Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că investiţia Consiliului Judeţean (CJ) Brăila de la Spitalul Judeţean de Urgenţă, respectiv Centrul Judeţean de Glaucom, nu are avizul Ministerul Sănătăţii pentru a funcţiona sub...
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Constanţa: Demersuri pentru ca singurul spital din Cernavodă să nu fie desfiinţat Reprezentanţii Primăriei Cernavodă fac demersuri pentru ca singurul spital din oraş să nu fie desfiinţat şi transformat în cămin pentru bătrâni, conform unui proiect de lege iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în condiţiile în care unitatea medicală este una modernă şi deserveşte peste 30.000 de locuitori...