Cele mai citite
 


Adrian Năstase: Se pregăteşte privatizarea sistemului de sănătate?
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, consideră că demisia fostului ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, pentru cei care se confruntă cu problemele din sistem, "este egală cu zero, atâta timp cât efectele sale în plan politic nu se văd.
"Se pregăteşte privatizarea sistemului de sănătate? (...) Următorii paşi pregătiţi de Cotroceni: promovarea unei noi Legi a Sănătăţii prin care să fie eliminate complet serviciile sociale de sănătate pentru cei fără bani (să nu vă miraţi dacă PDL va solicita, în zilele următoare, să preia şefia Ministerului Sănătăţii, pentru a nu exista obiecţii la legea făcută la Cotroceni); privatizarea masivă a sistemului de sănătate în schimbul unor comisioane grase pentru clientela PDL", a afirmat luni liderul CN al PSD, într-o postare pe blogul personal.
El a remarcat că în Coaliţia de guvernare au început deja negocierile pentru desemnarea unui alt ministru, "efect 'maxim' al gestului făcut de domnul Cseke Atilla".
"În acest context, eu cred că Cseke Attila a fost un obstacol, acum îndepărtat, din calea îndeplinii unui plan extrem de nociv pentru distrugerea sistemului de Sănătate din România, dar, mai ales, care poate spori suferinţa sau curma viaţa multor români. (...) Ministrul Sănătăţii a demisionat deoarece a pierdut războiul cu şeful CNAS, protejatul unui important lider PDL, fost ministru. Rectificarea bugetară în favoarea CNAS şi în defavoarea Ministerului Sănătăţii s-a făcut doar după ce s-a primit undă verde de la Cotroceni. Am fi absurzi să credem altfel. Acel lider PDL, în ciuda aparenţelor, se bate încă pe burtă cu Traian Băsescu. Demisia lui Cseke Atilla a fost forţată de la Cotroceni, întărindu-se poziţia şefului CNAS. Mai exact, întărindu-se controlul acestuia şi deci al PDL şi al Cotrocenilor asupra banilor sistemului de sănătate", a afirmat fostul premier.
Potrivit preşedintelui CN al PSD, există politicieni în PDL despre care se spune că s-au retras din prim-plan după recentul Congres, ei, însă "au trecut în umbră şi fac, alături de mafiile prietene, ceea ce au făcut şi atunci când erau în prim-plan - colectează bani pentru partid".
"În final, PDL va avea zeci de milioane de euro bani de campanie, iar în spitalele româneşti vor fi trataţi doar oamenii cu bani", a precizat fostul premier.
În opinia sa, sistemul de sănătate trebuie reformat pentru "a opri risipa de bani publici", iar soluţia o reprezintă un pachet legislativ elaborat în Parlament, dar după o dezbatere extrem de largă asupra subiectului.
"Regimul portocaliu nu trebuie lăsat să facă experimente pe banii şi sănătatea românilor. Într-o ţară în care majoritatea populaţiei are în continuare venituri mici nu pot fi eliminate serviciile sociale de sănătate. Asta ar însemna ca peste 15 milioane de români nu se vor mai putea trata din lipsa banilor. Singura şansă de a avea resurse pentru susţinerea acestor servicii este eliminarea risipei, a corupţiei din sistem care îngroaşă buzunarul producătorilor şi intermediarilor de medicamente şi materiale sanitare, iar acum al clientelei PDL", a mai spus liderul CN al PSD. AGERPRES / (AS - Claudia Nicolae-Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
Cseke Attila: Voi continua introducerea de reguli în sistemul de sănătate (interviu) Ministrul sănătăţii, Cseke Attila, a subliniat, în cadrul unui interviu acordat AGERPRES, că trebuie introduse reguli în sistemul de sănătate, care să fie respectate de toţi. Altfel, sistemul nu se va putea situa la nivelul celor din străinătate, a completat el. Ministrul a vorbit şi despre semnarea...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cseke Attila: Garantez că următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, luni, cu prilejul dezbaterii moţiunii simple pe sănătate de la Camera Deputaţilor, că şi următorul ministru al Sănătăţii va fi la fel de criticat, întrucât domeniul sanitar este "greu, rigid şi conservator uneori".
Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul de numire a medicului Ritli Ladislau în funcţia de ministru al Sănătăţii, informează Administraţia Prezidenţială.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...