Cele mai citite
 


Adrian Streinu-Cercel: Pentru a deveni ministru al Sănătăţii trebuie să ai acceptul tuturor partidelor politice
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
"Pentru a deveni ministru al Sănătăţii trebuie să ai acceptul tuturor partidelor politice", a afirmat, luni, prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul institutului.
"Fără decizie politică nu se poate face alt sistem de sănătate", a spus Streinu-Cercel, răspunzând unei întrebări adresate de presă.
El a spus că prin obţinerea avizului menţionat "nu trebuie să se mai întâmple ceea ce s-a întâmplat de fiecare dată, adică vine un al ministru, vine un alt guvern şi schimbă legislaţia care era înainte şi schimbă tot".
"Noi dacă ne putem lăuda cu ceva este instabilitatea legislativă", a opinat profesorul Streinu, exemplificând cu schimbarea contractului cadru, pentru motive care ţin de insuficienţa banilor, fapt care afectează enorm construcţia bugetară şi implicit bolnavii.
Adrian Streinu-Cercel a caracterizat decizia unui specialist de a "înhăma" la a primi conducerea ministerului Sănătăţii drept o "problematică complexă", care implică, odată pentru totdeauna, luarea "unui acord politic general şi nu doar al unui partid".
"Nu zic că nu se poate face, pentru că se pot face lucruri şi se poate face un sistem de sănătate în doi ani de zile. Asta fără nici un fel de discuţie. Dacă se doreşte. Dacă nu se doreşte, atunci oricine ar fi acolo nu poate să facă absolut nimic", a subliniat profesorul Streinu-Cercel.
El a menţionat că "în ultimă instanţă, noi ştim foarte clar ce nevoi de îngrijiri de sănătate avem, care sunt categoriile noastre de pacienţi, ce necesar de personal avem din punct de vedere al pregătirii, al distribuţiei lor", iar "aceste lucruri trebuie puse odată pe o foaie de hârtie A4, în care să spui că sistemul de sănătate va arăta aşa şi asta vrem să facem e acum în 20 de ani".
"Dar nu, după un an vine altul şi spune asta nu e bine, asta e o idee proastă, o facem invers", a spus Streinu-Cercel, accentuând că "odată şi-odată va trebui să fie stabilit designul sistemului de sănătate, fără de care nu facem nu facem altceva decât să modificăm, în funcţie de buget, prin părţile esenţiale".
Menţionând că nu se simte "foarte confortabil în momentul de faţă" în situaţia în care reporterii insistă pe ideea preluării funcţiei de ministru al Sănătăţii, prof. Adrian Streinu-Cercel a mai spus că "dacă se va pune această problemă, aceasta va fi îndelung negociată, în aşa fel încât să aibă şanse de succes".
"Plus că eu, nefiind înscris într-un partid politic, sunt pe post de tehnocrat", a mai spus managerul Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", care a prezentat, luni, rezultatele de excepţie ale instituţiei pe care o conduce, acreditată în luna iulie 2011 de către Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. AGERPRES/(A-Daniel Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Daniel Constantin: Noul ministru al Sănătăţii să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei În fruntea Ministerului Sănătăţii ar trebui să fie numit un ministru care să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei de guvernare şi care să accepte această numire numai în condiţiile în care bugetul va fi unul corespunzător, iar reforma pe care acesta o gândeşte va fi sprijinită,...
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010 (retrospectivă) Sistemul de sănătate nu a fost sustenabil în 2010, fondurile alocate nu au fost suficiente, ceea ce a dus la situaţia ca pacienţii spitalelor să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri, de multe ori, medicamentele, dar a înregistrat şi un număr insuficient de cadre medicale, din cauza blocării posturilor din...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
FABC ar putea depune plângere penală împotriva MS cu privire la întreruperea tratamentelor pentru bolnavii de cancer Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că FABC ar putea să facă plângere penală împotriva Ministerului Sănătăţii, responsabil pentru asigurarea continuităţii tratamentului bolnavilor de cancer.
Deputatul PSD Florian Popa: Sistemul de sănătate trebuie reformat Sistemul de sănătate trebuie reformat, el trebuie să ducă la realizarea unor condiţii de tratament cu totul altele decât cele existente în prezent, a afirmat, luni, deputatul PSD Florian Popa, la dezbaterile pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii.