Cele mai citite
 


Antonescu: PNL va face tot ce-i stă în putinţă să grăbească îndepărtarea PDL, dar depinde de UDMR
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele liberalilor, Crin Antonescu, a declarat, luni, că PNL va face tot ce îi stă în putinţă pentru a grăbi îndepărtarea de la putere a PDL şi a arătat că acest lucru depinde de UDMR, care nu a răspuns oficial, încă, la invitaţia USL la dialog.
"Atunci când sesiunea va debuta, la începutul acestei toamne, PNL va face tot ce ceea ce stă în putinţa sa pentru a grăbi îndepărtarea de la putere a actualului Guvern şi a PDL. Nu depinde în întregime de noi, cum nu depinde nici de USL, dar nu există niciun fel de dubiu în legătură cu voinţa noastră de a face acest lucru cât mai repede cu putinţă. UDMR a primit de mai multă vreme apelul nostru pentru discuţii, în legătură şi cu situaţia politică a ţării şi cu problemele guvernării, legea electorală, reorganizarea administrativă, nu am primit un răspuns oficial până acum, e decizia şi responsabilitatea de până acum a UDMR", a afirmat Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Politic Central al partidului.
El a subliniat că PNL va face tot ce îi stă în putinţă "până în ultima zi înainte de alegeri pentru a cruţa România şi cetăţenii ei de cea mai nefericită şi coruptă guvernare pe care a cunoscut-o această ţară în istoria ei, guvernarea Băsescu-Boc, guvernarea PDL".
Întrebat dacă interpretează decizia UDMR de a numi un nou ministru la Sănătate drept un refuz al Uniunii pentru USL, Antonescu a precizat că numirea unui ministru al Sănătăţii de către Uniune nu e decisivă în acest caz.
"Chestiunea pe care noi am solicitat-o UDMR e mai amplă, propunerile pentru Ministerul Sănătăţii ţin de economia internă a Coaliţiei de guvernare. Problema noastră e dacă şi când UDMR înţelege că face parte dintr-o Coaliţie care face rău ţării şi care nici pentru UDMR nu va aduce beneficii de vreun fel. Cu fiecare zi care trece, şi din toamnă intrăm în linie dreaptă, e o numărătoare inversă şi pentru UDMR, dar e o decizie pe care o ia UDMR", a subliniat preşedintele PNL. AGERPRES/(A-Florentina Peia)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Daniel Constantin: Noul ministru al Sănătăţii să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei În fruntea Ministerului Sănătăţii ar trebui să fie numit un ministru care să aibă o încredere politică foarte mare din partea coaliţiei de guvernare şi care să accepte această numire numai în condiţiile în care bugetul va fi unul corespunzător, iar reforma pe care acesta o gândeşte va fi sprijinită,...
Laszlo Borbely: Până joi seara, UDMR va anunţa noul ministru al Sănătăţii Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, că formaţiunea politică din care face parte va nominaliza succesorul lui Cseke Attila la şefia Ministerului Sănătăţii până joi seara şi că nu există tensiuni...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
UDMR este pregătită să nominalizeze noul ministru al Sănătăţii Partidul Democrat Liberal a arătat o deschidere în ceea ce priveşte propunerea Uniunii de trecere a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Ministerului Sănătăţii, punctând că urmează să aibă loc o nouă discuţie cu premierul, iar nominalizarea noului ministru ar putea fi făcută în cursul...