Cele mai citite
 


Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus pe medicul Ladislau Ritli pentru funcţia de ministru al Sănătăţii
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, actualul directorul medical al Spitalului Clinic Municipal din Oradea.
Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că medicul Ritli Ladislau are o viziune despre ceea ce înseamnă sistemul sanitar din trei perspective, cea de manager, de administrator al sistemului şi din cea de medic.
'Propunerea UDMR Bihor pentru funcţia de ministru al Sănătăţii este domnul dr. Ritli Ladislau, care este, în momentul de faţă, director medical la Spitalul municipal din Oradea şi a condus peste un deceniu Direcţia de Sănătate Publică Bihor. Domnul doctor are, practic, o viziune despre ceea ce înseamnă sistemul sanitar din trei perspective - cea de manager, cea de administrator al sistemului, ţinând cont că a administrat sistemul sanitar al judeţului Bihor de la nivelul DSP, dar şi din perspectiva medicului practicant', a declarat Szabo Odon.
Acesta consideră că hotărârea trebuia luată cât mai urgent, subliniind că organizaţiile teritoriale ale UDMR pot face propuneri, iar numele viitorului ministru va fi decis, cel mai probabil în această săptămână, de Preşedinţia UDMR, un for format din 15 persoane.
Szabo Odon a ţinut să sublinieze că trebuie găsită o soluţie ca sistemul sanitar să nu mai fie unul bicefal, iar responsabilitatea să cadă doar pe umerii ministrului.
'Niciun alt sistem din cadrul aparatului guvernamental nu e atât de bicefal ca cel sanitar, în care proiecţia guvernamentală este una, responsabilitatea guvernamentală este una, în sensul că politicile de sănătate trebuie promovate de ministru, pe baza programului de guvernare, Ministrul Sănătăţii stă la masa Guvernului, dar practic instrumentele prin care ar trebui să realizeze politicile guvernamentale nu îi sunt subordonate', a spus Szabo Odon.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi, 4 august, demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.AGERPRES/(A - Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele UDMR Sălaj: Şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii; îl susţinem pe candidatul UDMR Bihor Organizaţiile UDMR din ţară au, până în prezent, şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, candidatul organizaţiei din Bihor a Uniunii, medicul Ritli Ladislau, fiind susţinut şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Bihor: Fostul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, schimbat din funcţia de director medical al Spitalului Municipal Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a anunţat marţi, în conferinţă de presă, că de la 1 august 2013, noul director medical al Spitalului Municipal va fi doctorul cardiolog dl. Florin Maghiar, acesta ocupând locul doctorului Ritli Ladislau, ajuns la limita de vârstă pentru această funcţie.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Fostul ministru al Sănătăţii Cseke Attila, mulţumit de demararea Programului de screening pentru cancerul de col uterin Senatorul UDMR Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, şi-a manifestat, joi, mulţumirea că judeţul Bihor face parte din cele şase judeţe în care, de săptămâna aceasta, a început screening-ul pentru depistarea cancerului de col uterin, ţinând să transmită mulţumiri fostului ministru Ladislau Ritli pentru...
Bihor: Cei mai merituoşi asistenţi medicali, premiaţi de fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila Deputatul UDMR Cseke Attila a anunţat joi organizarea celei de-a patra ediţii a decernării Premiilor Dr.Mozes Karoly pentru cei mai buni asistenţi medicali din Bihor şi nu numai.