Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Campanie de informare privind igiena, în rândul persoanele defavorizate de etnie romă
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 200 de familii de romi din Cartierul Romlux al Târgoviştei vor primi produse de curăţenie şi igienă personală din partea Primăriei Târgovişte, Crucii Roşie Dâmboviţa şi Agenţiei Naţionale pentru Romi.
Pachetele conţin dero, săpun, pastă şi periuţe de dinţi, pampers şi sunt în valoare de 250 de lei fiecare. Contribuţia financiară cea mai mare este suportată de Agenţia Naţională pentru Romi, în proporţie de 80%, iar Primăria Târgovişte şi Crucea Roşie contribuie cu câte 10%.
''Vom efectua anchete sociale în teren pentru a stabili exact care sunt cele mai frecvente probleme de igienă în comunitatea romilor, iar, în situaţia în care se va dovedi necesar, vom asigura şi asistenţă medicală la domiciliu'', a declarat, luni, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte, Delia Stănescu.
Acest proiect se va derula în următoarele trei luni, iar produsele vor fi împărţite în trei tranşe.
Iniţiatorii campaniei de ajutorare spun că principala componentă a acestei acţiuni este activitatea de informare cu privire la importanţa igienei personale. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...
Un centru de asistenţă medicală va fi deschis în Ferentari şi face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare a cartierului Un centru care va sigura asistenţă medicală persoanelor care locuiesc în cartierul bucureştean Ferentari va fi inaugurat în curând, demersul fiind parte a programului Proiectul Ferentari, a anunţat joi secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.
Crucea Roşie asigură asistenţa medicală pentru pelerinii la moaştele Sf.Dumitru Voluntarii de la Crucea Roşie asigură şi anul acesta asistenţa medicală pentru pelerinii care vin la Sfintele Moaşte ale Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir.
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.
Braşov: Doar cinci medici şi 40 de asistenţi medicali pentru cele 86 de şcoli din municipiul reşedinţă de judeţ Asistenţa medicală în cele 86 de şcoli din municipiul Braşov este asigurată în prezent de cinci medici şi 40 de asistente, iar singurul cabinet stomatologic funcţionează la Universitatea "Transilvania", a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, viceprimarul Braşovului, Adina Durbacă.
Crucea Roşie, SMURD şi AMFOR asigură asistenţa medicală la sărbătoarea Sf. Dimitrie cel Nou Asistenţa medicală pentru pelerinii care vor veni la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou va fi asigurată, ca în fiecare an, de Crucea Roşie filiala sectorului 4, la care se adaugă Asociaţia Medicilor şi Farmaciştilor Ortodocşi (AMFOR) şi SMURD Bucureşti.