Cele mai citite
 


DSP Mureş susţine că limitele clorului la ştrandul din Reghin se încadrează în valorile normale
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat, luni, că în urma analizelor efectuate la cele patru bazine de la ştrandul Reghin, de unde 15 persoane au ajuns la spital după ce au prezentat semne de intoxicare, rezultatele se încadrează în valorile normale.
Într-un comunicat transmis presei, DSP Mureş precizează că Serviciul de permanenţă al instituţiei a fost sesizat telefonic, pe 7 august, la ora 17,00, de reprezentanţii ISU Reghin, de apariţia unei intoxicaţii colective, cu clor, în incinta ştrandului municipal.
O echipă a Serviciului Control în Sănătate Publică de la DSP a recoltat probe de apă din cele patru bazine existente, pentru determinarea valorii clorului rezidual liber.
"Primele rezultate ale determinării valorilor clorului rezidual liber din probele recoltate ieri (duminică - n.r.) s-au încadrat în valorile normale", susţine DSP Mureş.
Potrivit sursei citate, s-a recomandat interzicerea utilizării de către public a bazinelor din Reghin, iar pentru siguranţa populaţiei reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică se vor deplasa şi luni la faţa locului pentru a recolta noi probe de apă, dar şi pentru a verifica respectarea normelor igienico-sanitare.
"Clorul, chiar dacă exercită acţiune iritantă locală imediată, este o substanţă foarte volatilă", menţionează DSP.
Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a solicitat luni constituirea unei echipe de control care să investigheze cauzele care au dus la intoxicarea cu clor a celor 15 persoane, la ştrandul din Reghin.
"Astăzi (luni - n.r.), echipe mixte de control ale OJPC şi DSP vor face verificări şi măsurători în toate ştrandurile din judeţ. Rezultatele controalelor vor fi centralizate într-un raport care va fi înaintat prefectului. Datele acestui raport vor fi făcute publice în cel mai scurt timp", a precizat Biroul de presă al Prefecturii Mureş. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSP Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din 2014 asupra unui produs al Hexi Pharma Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a sesizat Ministerul Sănătăţii încă din anul 2014 asupra produsului biocid Polyiodine achiziţionat de Hexi Pharma, după ce a depistat neconcordanţe între avizul de plasare pe piaţă şi informaţiile de pe etichetă.
Apa din bazinele Complexului 'Mureşul' din Târgu Mureş, corespunzătoare, potrivit analizelor DSP Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga, a anunţat marţi că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a constatat faptul toate probele de apă din bazinele de înot ale Complexului de Agrement şi Sport "Mureşul" din Târgu Mureş, administrat de municipalitate, sunt corespunzătoare şi...
Mureş: Cinci cazuri de AH1N1 confirmate Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat, luni, că a primit de la Institutul Cantacuzino din Bucureşti confirmarea a cinci cazuri de infectare cu virus gripal de tip AH1N1.
Mureş: Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a anunţat, joi, pe site-ul propriu, că a suspendat activitatea a opt firme din cauza curăţeniei precare, a acordat 32 de avertismente şi a aplicat amenzi de peste 166.700 lei, în urma celor 1.192 de controale efectuate în primul semestru al acestui an.
Vaslui: Direcţia de Sănătate Publică avertizează asupra riscului prezentat de consumul de apă neconformă Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a avertizat joi populaţia cu privire la riscurile consumului de apă neavizată din punct de vedere sanitar, după ce un bebeluş în vârstă de o lună a ajuns în stare gravă la spital, în urma consumului de apă cu nitriţi.
Mureş: Mai mulţi copii de la Reghin intoxicaţi la ştrand au fost externaţi Mai mulţi copii care au ajuns la spital, cu intoxicaţii, posibil cu clor, după ce s-au scăldat în ştrandul de la Reghin, au fost externaţi.