Cele mai citite
 


Mureş: Mai mulţi copii de la Reghin intoxicaţi la ştrand au fost externaţi
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mai mulţi copii care au ajuns la spital, cu intoxicaţii, posibil cu clor, după ce s-au scăldat în ştrandul de la Reghin, au fost externaţi.
"Iniţial, 15 persoane, cu vârste cuprinse între 4 şi 21 de ani, au prezentat semne uşoare de intoxicare. Încă de aseară starea lor a fost bună, iar cei internaţi la Târgu Mureş au fost externaţi. Mai sunt în Spitalul Reghin câţiva copii, care vor rămâne internaţi până azi la orele amiezii, dar nu pentru că ar avea probleme de sănătate, ci pentru că protocolul cere ca aceştia să fie supravegheaţi 24 de ore. (...) Aseară am vorbit cu părinţii copiilor internaţi şi au spus că toţi prezentau forme uşoare de intoxicaţii, care s-au manifestat prin tuse, iritaţii, iar în unele cazuri vărsături. Faptul că toţi copiii au fost aduşi de la Târgu Mureş (de la spital - n.r.) confirmă faptul că nu e niciun caz grav", a declarat, luni, pentru AGERPRES, primarul din Reghin, Andras Nagy.
Edilul a spus că, deocamdată, nu se ştie ce fel de substanţă a ajuns în apă şi a provocat stări de greaţă şi de iritaţii la unii dintre cei care s-au scăldat, menţionând însă că Direcţia de Sănătate Publică a prelevat probe pentru a stabili cu exactitate ce anume a provocat incidentul.
"Nu ştiu în ce mod a ajuns această substanţă în apă. Vom vedea după analize dacă e clor sau altceva", a precizat primarul, care şi-a exprimat speranţa ca va putea redeschide ştrandul cât de curând.
În plus, a spus Andras Nagy, ştrandul din Reghin este modernizat, are un sistem de recirculare a apei bine pus la punct şi este dotat cu analizoare, iar în intervalul producerii incidentului probele de clor afişate erau în limitele normale.
Pe de altă parte, Andras Nagy a subliniat că niciunul dintre copii nu putea intra în contact cu diferitele substanţe folosite la tratarea apei sau pentru igienă, întrucât zona în care se află acestea este izolată. AGERPRES/(AS - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Apa din bazinele Complexului 'Mureşul' din Târgu Mureş, corespunzătoare, potrivit analizelor DSP Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga, a anunţat marţi că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a constatat faptul toate probele de apă din bazinele de înot ale Complexului de Agrement şi Sport "Mureşul" din Târgu Mureş, administrat de municipalitate, sunt corespunzătoare şi...
DSP Mureş susţine că limitele clorului la ştrandul din Reghin se încadrează în valorile normale Direcţia de Sănătate Publică Mureş a anunţat, luni, că în urma analizelor efectuate la cele patru bazine de la ştrandul Reghin, de unde 15 persoane au ajuns la spital după ce au prezentat semne de intoxicare, rezultatele se încadrează în valorile normale.
Maramureş: Patru copii intoxicaţi cu clorul din apa bazinului olimpic din Baia Mare Patru copii care practică înotul sportiv în bazinul olimpic al municipiul Baia Mare au fost spitalizaţi, joi, în urma unei intoxicaţii cu clor.
Mureş: Peste 40 de persoane intoxicate cu produse etnobotanice au ajuns de la începutul anului la Psihiatrie - Peste 40 de copii şi tineri intoxicaţi cu produse etnobotanice au ajuns, de la începutul anului, la Clinica de Psihiatrie nr. 1 din Târgu Mureş, a declarat, vineri, presei, prof. univ. dr. Iosif Gaboş Grecu, şeful clinicii.
Cele mai frecvente 5 probleme de sanatate care apar vara Pregatiti sa va bucurati asa cum se cuvine de vara si de zilele in care aveti liber la relaxare? Nimic mai placut, mai ales atunci cand nu lasati afectiunile sezoniere sa va ia prin surprindere. Temperaturile ridicate, soarele puternic si chiar alimentatia constituie premise pentru aparitia de...
21 turişti din Mureş, dintre care 10 copii, au ajuns la UPU Suceava cu toxiinfecţie alimentară Un grup de 22 de persoane, adulţi şi copii, cazaţi la un motel din Şcheia, s-au prezentat duminică la Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava cu simptome de intoxicaţie alimentară, informează un comunicat al Prefecturii Suceava, transmis AGERPRES.