Cele mai citite
 


Preşedintele UDMR Sălaj: Şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii; îl susţinem pe candidatul UDMR Bihor
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţiile UDMR din ţară au, până în prezent, şapte propuneri pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, candidatul organizaţiei din Bihor a Uniunii, medicul Ritli Ladislau, fiind susţinut şi de organizaţia din Sălaj, potrivit senatorului Seres Denes, preşedintele UDMR Sălaj.
"Sunt şapte propuneri deocamdată (pentru funcţia de ministru al Sănătăţii - n.r.), să vedem. Fiecare organizaţie judeţeană poate să depună o propunere, deci inclusiv Bihorul are o propunere pe care am aflat-o, o cunosc. Sălajul nu are o propune pentru că nu am găsit omul care să facă faţă unei asemenea provocări. Nu că nu sunt oameni pregătiţi, dar nu oameni care să se angajeze la chestiunea asta, pentru că nu e uşor deloc. (...) Noi o să susţinem candidatul Bihorului la această funcţie, pentru că îl şi cunoaştem şi e un om competent, cunoaşte sistemul foarte bine şi să nu spun că şi relaţiile cu fostul ministru pot fi apropiate şi, de fapt, va trebui să continue reforma pe care a început-o ministrul Cseke", a declarat luni, pentru AGERPRES, Seres Denes.
Preşedintele UDMR Sălaj a adăugat însă faptul că, înainte de nominalizarea unui ministru al Sănătăţii, trebuie purtate discuţii în Coaliţie pentru a se vedea modalitatea de eliminare sau de corectare a acelor neajunsuri care au dus la demisia ministrului Cseke.
Conform sursei citate, printre aceste neajunsuri se numără subfinanţarea sistemului sanitar şi relaţia dintre minister şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, actualul director medical al Spitalului Clinic Municipal din Oradea.
Preşedintele executiv al UDMR Bihor, Szabo Odon, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că medicul Ritli Ladislau are o viziune despre ceea ce înseamnă sistemul sanitar din trei perspective, cea de manager, de administrator al sistemului şi din cea de medic.
Acesta consideră că hotărârea trebuie luată cât mai urgent, subliniind că organizaţiile teritoriale ale UDMR pot face propuneri, iar numele viitorului ministru va fi decis, cel mai probabil în această săptămână, de Preşedinţia UDMR, un for format din 15 persoane.
Szabo Odon a ţinut să sublinieze că trebuie găsită o soluţie ca sistemul sanitar să nu mai fie unul bicefal, iar responsabilitatea să cadă doar pe umerii ministrului.
'Niciun alt sistem din cadrul aparatului guvernamental nu e atât de bicefal ca cel sanitar, în care proiecţia guvernamentală este una, responsabilitatea guvernamentală este una, în sensul că politicile de sănătate trebuie promovate de ministru, pe baza programului de guvernare. Ministrul Sănătăţii stă la masa Guvernului dar, practic, instrumentele prin care ar trebui să realizeze politicile guvernamentale nu îi sunt subordonate', a spus Szabo Odon.
Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, şi-a anunţat joi, 4 august, demisia din funcţie, aceasta fiind înaintată primului-ministru. El s-a declarat nemulţumit de sumele alocate Sănătăţii prin rectificarea bugetară, precizând că nu a fost consultat.
Potrivit ministrului demisionar, reformele trebuie să aibă o finanţare corespunzătoare iar la rectificarea bugetară această corelare fonduri-reformă s-a întâmplat doar într-o anumită măsură.
Attila Cseke a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul a adoptat-o miercuri, 3 august, s-a realizat fără opinia şi punctul de vedere al ministrului.AGERPRES/(A - Sebastian Olaru, Gina Ştefan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UDMR îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Ritli Ladislau, propus de UDMR pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR, minor la guvernare) îl propune pe Ritli Ladislau pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, anunţă Uniunea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.
Victor Ponta: Soluţia obţinută cu forţa de UDMR este mult mai bună decât cea de dinainte Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Victor Ponta, consideră că soluţia "obţinută cu forţa" de UDMR, în urma consultărilor cu Partidul Democrat Liberal (PDL), potrivit căreia Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) să fie coordonată de Ministerul Sănătăţii, este mai bună decât cea de...
Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus pe medicul Ladislau Ritli pentru funcţia de ministru al Sănătăţii Biroul Permanent al UDMR Bihor l-a propus oficial în funcţia de ministru al Sănătăţii pe medicul Ritli Ladislau, actualul directorul medical al Spitalului Clinic Municipal din Oradea.
H. Kelemen: Argumentele lui Cseke sunt pertinente;trebuie o soluţie până la sfârşitul lunii august pentru CNAS Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, susţine că decizia colegului său de formaţiune Cseke Attila de a demisiona din funcţia de ministru al Sănătăţii s-a bazat pe nişte argumente pertinente, deşi a încercat să-l convingă să renunţe la acest gest, adăugând că a punctat în şedinţa de Guvern de miercuri nevoia...
Bihor: Fostul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, schimbat din funcţia de director medical al Spitalului Municipal Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan a anunţat marţi, în conferinţă de presă, că de la 1 august 2013, noul director medical al Spitalului Municipal va fi doctorul cardiolog dl. Florin Maghiar, acesta ocupând locul doctorului Ritli Ladislau, ajuns la limita de vârstă pentru această funcţie.