Cele mai citite
 


Rusia va ridica toate interdicţiile impuse statelor UE asupra importului de legume crude
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Rusia va ridica toate interdicţiile impuse asupra importului de legume crude din statele membre ale Uniunii Europene începând de marţi, 9 august, a anunţat preşedintelui agenţiei naţionale ruse pentru protecţia consumatorului, potrivit Reuters.
Rusia a interzis importul de legume crude din statele Uniunii Europene la 2 iunie în urma epidemiei E. coli. Mai târziu, Moscova a decis să renunţe la interdicţie în cazul în care avea să primească garanţii privind siguranţa produselor şi de atunci a permis importarea de legume din anumite state din UE. La sfârşitul lunii iunie, Rusia a autorizat importurile din Olanda şi Belgia, apoi, în iulie, din Spania, Danemarca, Republica Cehă, Grecia şi Polonia.
UE, care anul trecut exporta legume în valoare de circa 600 de milioane de euro către Rusia, a afirmat că interdicţia Moscovei nu avea fundament ştiinţific.AGERPRES/(Smaranda Câmpeanu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Rusia: Interdicţia importului de legume din UE, o măsură firească Moscova, 2 iun - Corespondentul Agerpres, Victoria Vioară, transmite: Interdicţia temporară a importului de legume din Uniunea Europeană în Rusia reprezintă o măsură firească, în contextul epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a declarat joi, într-un briefing de presă, purtătorul...
Rusia reia importul legumelor din Polonia Rusia a decis să reia importul legumelor din Polonia, aceasta fiind a şaptea ţară căreia i se ridică embargoul impus de Moscova la începutul lunii iunie din cauza bacteriei infecţioase E.coli, a anunţat marţi medicul sanitar şef rus, Ghennadi Onişcenko.
Rusia reia importurile de legume din Spania şi Danemarca Rusia ridicat embargoul asupra legumelor provenind din Spania şi Danemarca, după ce a reluat, pe 28 iunie, importurile de legume din Olanda şi Belgia, a anunţat vineri şeful serviciului sanitar rus, Ghennadi Onişcenko.
Rusia reia importurile de legume din Olanda şi Belgia (oficial) Rusia reia marţi importurile de legume din Olanda şi Belgia, în urma embargoului impus de Serviciul sanitar rus Rospotrebdandzor pe 2 iunie.
Rusia interzice importurile de legume din toate ţările UE /oficial/ Rusia a interzis joi importurile de legume proaspete provenite din toate ţările Uniunii Europene, din cauza epidemiei provocate de bacteria E.coli 0104, soldată cu victime, a anunţat agenţia pentru protecţia consumatorilor, informează AFP.
UE, prinsă între Spania şi Germania în 'războiul castravetelui' Uniunea Europeană /UE/ a răspuns la nemulţumirea crescândă generată de felul în care a gestionat focarul de infecţie cu bacteria E. coli propunând compensaţii în valoare de 150 de milioane de euro pentru miile de fermieri forţaţi să-şi distrugă culturile într-o încercare disperată de a opri epidemia...