Cele mai citite
 


Suceava: Dispensar modernizat cu finanţare guvernamentală
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Dispensarul comunei Fundu Moldovei a fost modernizat în urma unei investiţii în valoare de 320.000 de lei, a declarat, luni, deputatul PDL Dan Gospodaru.
Primăria Fundu Moldovei a asigurat din bugetul propriu jumătate din sumă, Guvernul României a alocat 100.000 de lei, iar diferenţa de 60.000 lei a fost atrasă printr-un proiect derulat prin Agenţia Naţională pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere.
Lucrările au constat în reparaţii exterioare, amenajări interioare, izolare termică, înlocuire a acoperişului, înlocuirea tâmplăriei exterioare şi interioare, montarea unei centrale termice noi precum şi instalaţii termice şi sanitare aferente. Totodată, clădirea veche a fost extinsă cu încă doua spaţii cu destinaţie de magazie, respectiv garaj.
În clădirea dispensarului vor funcţiona două cabinete de medicină de familie, un cabinet de stomatologie şi două locuinţe de serviciu pentru medicii de familie.
Deputatul democrat liberal a precizat că investiţia de la Fundu Moldovei s-a putut realiza şi graţie unui amendament pe care l-a făcut în vederea alocării unei părţi din suma necesară realizării investiţiei din fonduri guvernamentale.
Totodată, Gospodaru a subliniat că investiţia de la Fundu Moldovei a demonstrat faptul că alocarea fondurilor de către Guvernul României nu se face pe considerente politice, având în vedere că primarul din Fundu Moldovei este liberal.
Deputatul democrat liberal sucevean a spus că urmează ca acest dispensar să fie dotat cu o ambulanţă ce va fi în permanenţă la dispoziţia populaţiei din comună. AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Ambulanţă de 700.000 de lei, nefolosită din lipsa medicilor de urgenţă Deficitul de medici urgentişti face ca o ambulanţă performantă, achiziţionată cu fonduri europene pentru SMURD Suceava, să fie nefolosită, a declarat presei, miercuri, şeful ISU Suceava, col. Dan Hoffman.
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Suceava: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea maternităţii Spitalului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Maternităţii Suceava, investiţia de 1,5 milioane de euro urmând să fie finanţată cu fonduri de la Banca Mondială.
Investiţii de peste 30 de milioane de lei în Spitalul Municipal din Cluj-Napoca Spitalul Clinic Municipal Cluj-Napoca a fost dotat recent cu aparatură medicală performantă, printr-un proiect european care a vizat inclusiv modernizarea ambulatoriului. Valoarea proiectului se ridică la peste 32 de milioane de lei, din care 22 de milioane sumă nerambursabilă.
Finanţare din fonduri europene pentru comunităţile locale din judeţul Satu Mare Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat, luni, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Satu Mare, trei contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional, a căror valoare totală se ridică la circa 2,5 milioane de euro, informează ministerul de resort.