Cele mai citite
 


Suceava: Maternitatea Rădăuţi modernizată cu bani de la Banca Mondială şi BEI
marţi, 9 august 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţiile de obstetrică şi neonatologie de la Spitalul Municipal Rădăuţi vor fi reabilitate printr-un program al Ministerului Sănătăţii şi Băncii Mondiale, astfel încât să se ridice la nivelul cerinţelor actuale şi normelor europene.
Potrivit unui comunicat transmis luni presei, ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a semnat, la sfârşitul săptămânii trecute, contractul cu societatea de construcţii care a câştigat licitaţia pentru modernizarea celor două secţiilor.
Suprafaţa ce va fi reabilitată este de peste 900 de metri pătraţi, urmând a fi realizate lucrări de rezistenţă mecanică şi stabilitate, securitate la incendiu, igienă, siguranţă în exploatare, protecţie împotriva zgomotului, economie de energie şi izolare termică.
Valoarea totală a contractului se ridică la 4.607.476 lei şi se realizează în cadrul proiectului privind reforma sectorului sanitar - faza a 2-a, cu finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.
În perioada 2010 - 2011, în cadrul proiectului derulat cu BM, au mai fost reabilitate încă cinci maternităţi, în Braşov, Iaşi, Cluj-Napoca, Sibiu şi Brăila. AGERPRES/(AS - Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: 1,5 milioane de euro pentru modernizarea maternităţii Spitalului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că s-a semnat contractul de finanţare pentru modernizarea Maternităţii Suceava, investiţia de 1,5 milioane de euro urmând să fie finanţată cu fonduri de la Banca Mondială.
Braşov: Investiţii de peste 23 de milioane de lei la Maternitatea din Braşov Corpul vechi al Maternităţii din Braşov va fi modernizat printr-o investiţie în valoare de 23,3 milioane de lei, bani alocaţi de Guvern, dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).
Maternitatea din Iaşi va fi reablitată Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a semnat Contractul de lucrări civile pentru reabilitarea Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' Iaşi, lucrările urmând să înceapă în luna mai a anului în curs, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis vineri AGERPRES.
Executivul: Aproape 56 milioane lei pentru investiţii la spitale din Suceava, Botoşani, Rădăuţi şi Piatra Neamţ Guvernul a aprobat, miercuri, o hotărâre privind investiţiile care urmează să se facă la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Ioan cel Nou" din Suceava, Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, Spitalul Municipal Rădăuţi şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ, valoarea totală a investiţiilor...
Maternitatea Rădăuţi închisă din cauza infecţiilor nozocomiale, la două săptămâni de la finalizarea lucrărilor de modernizare Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus închiderea maternităţii din municipiul Rădăuţi, pentru o perioadă de zece zile, după ce mai mulţi bebeluşi au contractat stafilococul auriu meticilino rezistent, foarte agresiv, ce poate cauza boli grave, conducând chiar la deces, a declarat, într-o...
Suceava: Două milioane de euro pentru modernizarea maternităţii Suceava, 5 nov /Agerpres/ - Maternităţile din Suceava şi Rădăuţi vor fi modernizate cu bani europeni, finanţarea ridicându-se la 3,3 milioane de euro.